19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Cizre'de su sevinci

Şırnak'ın Cizre İlçesi Aşağı Konak Köyü sakinleri, 4 yıl aradan sonra suya kavuşmanın sevincini birbirlerini ıslatarak yaşadı. 

Cizre Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından suya kavuşturulan Aşağı Konak Köyü sakinleri, 4 yıllık özlemden sonra suya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Kaymakam Gökhan Azcan, Konak Köyü'ndeki vatandaşların yıllardır su sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Daha önce köyde bulunan su deposu atıl durumdaydı. 
Bu su deposunun tadilat ve onarımı yapıldıktan sonra köy merkezine kadar su boruları döşendi ve vatandaşlarımızın yıllardır yaşadığı bu sorun da ortadan kalkmış oldu" dedi. 

Köy Muhtarı Agit Pilis ise, su sorununu ortadan kaldıran Kaymakam Gökhan Azcan ile emeği geçenlere teşekkür ederek, "1998 yılında köyümüzde su deposu yapılmıştı, ancak sonrasında köyden göç yaşanınca su deposu bazı köylüler tarafından tahrip edilmişti. 
Köyümüz 4 yıldır su sorunuyla karşı karşıyaydı. Bize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı tekrar Kaymakamımız Gökhan Azcan ile Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Faruk Özervarlı ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Suyun açılışından sonra köyde gezen Kaymakam Azcan, vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. 

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 00:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?