28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Çöp sorununa tepki

Şırnak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Yalçın, çöplerin rastgele çöp noktalarına atılmasından dolayı tepki gösterdi.

Gün ortasında çöp boşaltmanın yasak olduğunu söyleyen Temizlik İşler Müdür Yusuf Yalçın,
bu uygulamaya herkesin uyması gerektiğini ve bu konuda vatandaşların kendilerine yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

“Her defasında vatandaşları uyarmak zorunda kalıyoruz” diyen Yalçın, bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Konuyla ilgili olarak Yalçın şunları söyledi:

“Belediyecilerin en başta gelen görevlerinden birincisi kentin genel temizliğini sağlamaktır. Bu çerçevede günlük olarak İl merkezinde tahminen 5560 ton çöp toplanmakta, toplanan çöpler il merkezinden 6 km uzaklıkta bulunan çöp sahasına götürülüp dökülmekte. Aynı zamanda buna paralel olarak 'ta, önemli olan tüm güzergâhların süpürülüp temizlenmesidir."

"Bu kadar uğraşımıza rağmen günlük olarak temizlenen çöp noktalarına zamansız yani gün ortasında, vatandaşlarımız çöplerini çöp noktalarına getirmesinler, getirilirken de çöp noktalarına boşaltsınlar, tabi ki bu işte görevli olan personelimiz içinde hem rahat hem de zamanında çöpler toplanmış olur. Halkımızın bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Rast gele çöp dökenleri uyaralım, herkesin bu çerçevede çoluk çocuğunu ikaz etmelerini istiyorum. Şırnak’ta yaşayan tüm vatandaşlarımız her şeyin en güzeline layıktır. Daha temiz ve yaşanılır bir Şırnak için gereken desteği herkesten bekliyoruz.”

M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 16:27:09
Güncelleme :11 Nisan 2006 Salı 19:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?