19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'Evde olma' hayal oldu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'nda günlerdir kuyrukta bekleyen kamyon şoförleri, Ramazan Bayramı'nda evde olma umuduyla yola çıktıklarını; ancak yolun kapalı olması nedeniyle hayallerinin suya düştüğünü söyledi.

Habur Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen kamyon şoförleri, 10 gün içinde Irak'a gidip yüklerini boşalttıktan sonra evlerine dönmeyi planlıyorlardı. Ne var ki, sınır kapısının 8 günden bu yana değişik nedenlerden dolayı kapalı olması, kuyrukta bekleyen kamyon şoförlerinin bu hayallerinin giderek sönmesine neden oldu.

Şoförlerden Ramazan Bekle, "Ben Kuzey Irak Zaho kentine gitmek üzere yükümü Mardin'de aldım. Ben, '10 gün içerisinde gider, geri dönerim' diye düşünüyordum; ama 15 gündür burada bekliyoruz. Kuyrukta kurduğumuz hayallerin hepsi boşa gitti. Çocuklarım için bayram şekeri gibi gerekli alışverişleri yapmayı, bayram kıyafetlerini almayı düşünüyordum; ama görünüşe bakılırsa bayramımızı Habur Sınır Kapısı ya da Irak'ın Halil İbrahim Gümrüğü'nde kuyrukta geçireceğiz. Çocuklarımızın karnını doyurmak için çalışmaya mecburuz. Bayrama denk geleceğini bilmiyordum; ama bilseydim başka bir işle uğraşırdım" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 01:36:06
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 17:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?