19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vekil Birlik'in mutlu günü

AK Parti Şırnak Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik'in oğlu Servet Birlik ile Nesrin Birlik, düzenlenen sade bir törenle dünya evine girdi. Düğünde yörenin geleneklerine göre sergilenen orta oyunda, AK Parti Şırnak Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik, önce oynatıldı, daha sonra Konya ve Batman milletvekili arkadaşlarından dayak yedi.

AK Parti Şırnak Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik'in oğlu Servet Birlik ile Nesrin Birlik, düzenlenen törenle hayatlarını birleştirdi. Birlik ailesinin bu mutlu gününe, AK Parti Batman Milletvekili Abdurahman Anık ve Konya Milletvekili Orhan Erdem'in yanı sıra, çok sayıda bürokrat ve işadamı katıldı. 2 bine yakın davetlinin katıldığı düğünde taziyeler gerekçesiyle davul zurnalı eğlence yapılmadı.

Düğünde yörenin geleneklerine göre damat, ilk geceyi amcası Kemal Birlik'in evinde geçirirken, burada düzenlenen eğlencede renkli görüntüler oluştu. Batman Miletvekili Anık ve Konya Milletvekili Erdem'in damadın sağdıçlığını yaptığı gecede, damada ait eşyaları çalmak isteyenler bol bol dayak yedi. Damadın babası Şırnak Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik ise damada ait çakmağı çalmak isterken, sağdıç olan diğer Konya ve Batman milletvekili arkadaşlarından dayak yedi. Gece geç saatlere kadar devam eden düğünde misafirler doyasıya eğlendi. Davetliler, bu özel günde gelin ve damadın mutluluğunu paylaşıp doyasıya eğlenirken, aile büyükleri ve konuklar tarafından tebrik edilen gelin ve damada takılan takılar ve paralar hakkında bilgi verilmedi.

Şırnak Milletvekili Birlik, bölgenin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, "Taziye olan bir yerde benim kalkıp sazlı sözlü düğün yapmam, örf ve adetlerimize ters düşer. Nikahımızın gayet sade olmasını istedik. Amacımız, bu mutluluğumuzu ailemiz ve dostlarımızla paylaşmaktı" dedi.

Düzenlenen düğüne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, birçok bakan ve milletvekili de tebrik mesajları gönderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?