19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yeşeren Gençlik'ten yeni proje

Şırnak il sınırları içinde neredeyse çalmadık kapı bırakmayan Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği, kendi imkânları doğrultusunda birçok aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

Ayrıca okula gönderilmeyen çocukların okula kazandırılmasında aileleri ikna etmeyi başaran dernek yetkilileri, yardıma muhtaç kimselere de önlük, defter, kitap, kalem gibi kırtasiye malzemeleri alarak, yardımda bulundu.

“Güneş Gerçekten Doğudan Doğacak” 2005–2006 Eğitime Katkı Projesini hazırlayan Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, bu projeyi kendisinin hazırladığını ve projesini hayata geçirmek için Şırnak Valisi Osman Güneş’e sunduğunu ve projesinin yerinde bulunduğunu ifade etti.

Proje hakkında görüştüğümüz Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, projesini şu maddeler halinde sundu:
1-Projenin amacı Okula gitmeyen, maddi durumu iyi olmayan kız çocuklarını okutarak topluma kazandırmak.
2-Projenin hedefi Şırnak Merkez ve ilçelerle birlikte 30 köyde en az 3000 öğrenci.
3-Başarılı öğrencilere burs imkânı sağlamak, dershaneye göndermek, yarışmalar düzenleyerek ödüllendirmek.
4-Eğitim amaçlı konferanslar vermek.
5-Sağlık problemi olan öğrencilere yardımcı olmak.
6-Kırtasiye, giyim, kitap kampanyaları açarak öğrencilere dağıtmak ve köy okullarına kütüphaneler kurmak.
7-Okuma-yazma için vatandaşı ikna etmek.
8-Sosyal yetenekleri olan öğrencileri yetiştirmek (tiyatro, folklor, resim, şiir, kompozisyon vb.).
9- Okulları ziyaret ederek sorunları çözme yoluna gitmek, öğretmenlere destek çıkmak.
Ulusal basının diliyle Türkiye’nin Hatice Ablası, Şırnak’ın en ücra köylerine giderek köy çocuklarına yardım ediyor ve aileleri ziyaret ederek eğitimin önemini anlatıyor. Kız çocuklarını okula kazandırmayı kendine ilke edinen Hatice Atan, gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanıyor. Pazar günü Cizre’nin Havuzlu köyüne giden Hatice Atan, küçük bir kız çocuğuna ve ailesine yardım elini uzattı. Belkıs Uras’ın ailesine Yeşil Kart çıkarıp, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu. Ayrıca, Yeni Aslanbaşar köyünde ikamet eden Selime Adanır’ı liseye kaydettirerek, bütün okul masraflarını da karşıladı.

Hatice Atan, projeye hızlı başladıklarını ifade ederek, 12 Eylül 2005 tarihinde başlatılan projede şuana kadar 1500’e yakın öğrenciye kırtasiye, giyim, kitap, burs, dershane gibi konularda yardım yaptıklarını ve hedeflerinin 3000 kişi olduğunu açıkladı.

Projeyle ilgili olarak Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan şu açıklamada bulundu; “Projemize ilk desteği Sayın Valimiz Osman Güneş’ten aldık. Bu duruma hem sevindik hemde üzüldük. Valimiz bize her zaman destekçi oluyor. Gönül isterdi ki ilk desteğimiz bir iş adamımız tarafından gelseydi. Desteklerini bizden esirgemeyen İndi-Bindi Mağazası ve Civan Giyime teşekkürlerimizi sunuyorum. İş adamlarımızın duyarlı olduğunu gençlik olarak görmek istiyoruz. Taa İstanbul ve Ankara’dan yardım gelmeye başladı.
Evet saygı değer büyüklerimiz, iş adamlarımız, esnaflar ve gençler. Güzel bir Şırnak için, güzel bir gelecek için, aydınlık yarınlar için, sağlıklı bir eğitim için, azimli durmadan, yorulmadan çalışan bir gençlik için desteklerinizi bekliyoruz.”

M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 12:19:02
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 22:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali uce IP: 88.247.92.xxx Tarih : 10.03.2008 12:50:43

merhaba yoldaşlarım bende sizden ne kadar uzak olsamda inaninın sizler her zaman kalbimdesiniz unutmayın bu yolda hepimiz varız başta başkan hatice . Başkanım sizi tebrik ediyorum yine cıval cıvıl yine hareketlisiniz başarılarınızın devamını dilerim saygılarımla