16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Su borularına esrarengiz sabotaj

Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık ve Aşağıdere köylerinde su kaynakları çalışmalarında kullanılan boru ve su kaptajları ikinci kere kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldı.

Yıllardır içme suyunu köylerine 1 kilometre uzaklıktaki su kaynaklarından sağlayan Ayvalık ve Aşağıdere köylülerinin müracaatı üzerine harekete geçen Beytüşşebap Kaymakamlığı, KÖYDES projesi kapsamında köylere temiz su şebekesi getirerek sorunu çözüme kavuşturmuştu. Ancak su kaynakları çalışmalarında kullanılan borular ve su kaptajları, geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldı. Olayın köylüler tarafından Ayvalık Jandarma Karakolu'na bildirmesi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturmayı devam ettirirken, borular ikinci kez kırıldı. Olaya tepki gösteren Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, boruların kırılmasını insanlık dışı olay olarak nitelendirdi. Kaymakam Uzunparmak, "Halkımız ve köylülerimiz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak birileri bunu baltalıyor. Faillerinin yakalanması için çalışmalar sürüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 16:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?