18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Eğitime mehmetcik desteği

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Köyü İlköğretim Okulu, Cizre Garnizon Komutanlığı tarafından onarılarak yeniden eğitim ve öğretime açıldı. 1961 yılında yapılan Kurtuluş İlköğretim Okulu, aradan geçen uzun süreye rağmen tam anlamıyla onarımdan geçirilmediği için harap bir görünüme bürünmüştü.

Cizre Garnizon Komutanı İstihkam Koruma Kurmay Albay Mehmet Kınacı'nın girişimiyle onarılan okul, eğitim-öğretimine hazır hale getirildi. Sınıfın açılışında konuşan Cizre Kaymakamı Vekili ve İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven, "Bu bölgenin geri kalmışlık duvarını yıkmak istiyorsak, yine bu bölgenin ve ülkemizin kalkınmasını istiyorsak eğitime öncelik vermek zorundayız'' dedi. Kurmay Albay Mehmet Kınacı da, "Bugün bu okulda eğitim alacak olan bu öğrenciler, bizim geleceğimizdir. Bu çocukları ne kadar iyi eğitirsek geleceğimizi de o kadar garanti altına almış oluruz çünkü eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır, eğitime verilen destek en büyük destektir. Ve biz de en büyük yatırımımız olan eğitime destek olmak amacıyla bu öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretimini sağlamak istedik" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim İlçe Müdürü İhsan Gören ise yaptığı konuşmada, "Garnizon Komutanlığı'nca büyük bölümü onarılan bu okul, 1961 yılında kurulmuş olup, halen 96 öğrencimiz bu okulda öğrenimine devam etmektedir. Kurulduğu günden bu güne kadar ciddi bir onarımı yapılmayan okulumuz, ilçemizin dershane, yardıma muhtaç öğrencilerin okuma ve araç gereç masraflarıyla diğer okulların eksikliklerinin giderilmesinde desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Mehmetçiğimiz tarafından büyük bir duyarlılık gösterilerek onarılmıştır. Mehmetçiğimiz sayesinde, burada okuyan öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması sağlanmıştır. Bu örnek davranışın varlıklı Cizreli iş adamlarına da örnek olmasını diler, bu okulun yeniden açılmasında çok büyük emekleri olan Garnizon Komutanımız'a ve Kaymakamımız'a teşekkür ve şükranlarımı sunarım" dedi.

Açılışın ardından Garnizon Komutanlığı'nca öğrenciler sağlık taramasından geçirildi ve öğrencilere okul araç gereçleri, diş fırçası ve macunu hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 10:27:20
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 00:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?