19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Güneydoğu’nun ekonomisi masaya yatırıldı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığınca düzenlenen toplantıda bölge ekonomisine çözüm

Cizre Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Dış Ticaret Merkezi Anlaşmalar Genel Müdürü Koray Akgüloğlu, Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan Genel Müdür Halit Hanoğlu, Gümrükler Genel Müdürü Orhan Üstündal, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, Cizre Kaymakamı Abdullah Eren ve çok sayıda işadamının yanında vatandaşlar da katıldı.

Dış Ticaret Anlaşmalar Genel Müdürü Koray Akgüloğlu, karayolu ile taşımacılık konusunda Habur sınır kapısının devlet ekonomisine katkısının gözardı edilemeyeceğini söyledi.

Habur’daki ekonomik yoğunluğun daha da artırılması gerektiğini vurgulayan Akgüloğlu, “Bölgenin en büyük ekmek kapısı ve Türkiye’nin en büyük sınır kapılarından biri olan Habur’dan Irak’a yük taşıyan şoförlere yönelik saldırıların artması endişe vericidir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Habur’daki yoğunluğun artması ise sevindiricidir.” diye konuştu.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi de, bölgenin kalkınması için Habur’a mutlaka sınır ticaret merkezinin kurulması gerektiğini kaydetti

Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 03:13:17
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 17:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?