18
Haziran
2024
Salı
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Kritik noktalara kamera

Cizre'de Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak girişimiyle kritik bölgeleri kontrol etmek amacıyla kamera sistemine geçildi. Cizre'nin kritik bölgelerini kontrol altına almak ve vatandaşların daha huzurlu ortama kavuşmalarını sağlamak amacıyla Cizre Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan 32 adet özel kamera ilçenin belli bölgelerine yerleştirildi.

Cizre Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, ilçede huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla kamera sistemine geçildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini daha iyi şekilde kontrol altında tutmak ve vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla Cizre Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçenin kritik noktaları olan cadde ve sokaklara yerleştirilmek üzere 32 kamera alındı.

Kameralar aracılığıyla Cizre'de şu ana kadar 3 ev ve 3 oto hırsızlığı olaylarının faillerini yakalamış bulunmaktayız. Sistem 20 milyar liraya mal oldu ve tutarın 10 milyar lirası Cizre Kaymakamlığı, kalan miktarı Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Kameralar 2 bilgisayara bağlı olup, bilgisayarlardan biri kameraların yapmış olduğu kayıtları 26 gün hafızada tutarken, ikinci bilgisayar ise 36 gün kayıt tutabiliyor" dedi. Bu arada, Cizre'de göreve başladığı günden bu yana halkın huzur ve güvenini sağlayan Emniyet Müdürü Bayraktar, çalışmalarıyla halkın takdirini kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 12:13:42
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 14:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?