22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Serinlemek isterken canından oldu

Cizre'de serinlemek için Dicle Nehri'ne giren bir çocuk boğularak hayatını kaybetti. Boğulma vakalarının önüne geçilemediği Cizre'de vatandaşlar, önlem alınması yönünde tepkilerini ve taleplerini dile getirdiler.

Geçtiğimiz cuma günü serinlemek amacıyla Cizre Köprüsü altında Dicle Nehri'ne giren 8 yaşındaki İzzet Şerifoğlu adlı çocuk boğulmuştu. Boğulan çocuğu bulmak için aramaya koyulan vatandaşlar, çabalarından sonuç alamayınca, Emniyet İlçe Müdürlüğü tarafından Van Polis Dalgıç ekibi Cizre'ye çağırıldı. Şerifoğlu'nun cesedi, dalgıç ekibinin çalışmaları sonucunda pazar günü bulundu.

Öte yandan, Cizre halkı, sık sık boğulma vakalarının meydana geldiği bölgede yetkililerin duruma sessiz kalmasına tepki gösterdiler. Vatandaşlar, herhangi bir önlemin alınmamasından yakınırken, boğulan çocuğun acılı ailesi, "Eğer dalgıç ekipleri gelmemiş olsaydı, çocuğumuz hala Dicle Nehri'nin derinliklerine olacaktı, belki de kaybolacaktı. Bugün bu olay bizim başımıza geldi, yarın bir başka ailenin aynı acıyı yaşamaması ve başka çocukların boğulmaması için bütün yetkililerden bu konuya duyarlı olup, önlem almalarını istiyoruz" diyerek duruma tepkilerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 12:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feyzi ÇAKMAK IP: 85.99.45.xxx Tarih : 27.07.2005 19:40:47
tabi bu sıkca rastladıgımız olayların ve bogulmaların yasanmaması ıçın beledıyenın halk pılajı ve havuzların yapılmasıyla ancak gıderılır çunku cok sıcak bır yerlesım alanı insanlarda ne yazıkkı caresızlık ıçınde bu yollarla serınlemeye calısıyor bence yetkılılerın bır an once buna care bulunması gerek bu arada en son kurban gıden kardeşımize rahmet kederlı ailesine baş saglıgı dilerim umarım bu bunun bir sonu olur