18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Umuda yolculuk Cizre'de bitti

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan Irak uyruklu 53 mülteci yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ekipleri, bir kamyona düzenledikleri operasyonda, kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen Irak uyruklu 53 mülteciyi yakaladı. Yakalanan mülteciler, emniyetteki sorgularının ardından Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede doktor muayenesinden geçirilen mülteciler, adli raporun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi ve burada ifadeleri alındıktan sonra, Habur Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edildi.

Yakalanan mülteciler, yolculuk için kişi başı bin dolar verdiklerini ve Türkiye-Suriye arasında sınır teşkil eden Dicle Nehri'ni yüzerek geçtikten sonra "Ford" marka bir kamyonla Türkiye'ye giriş yaptıklarını ve anlaştıkları kişiler tarafından İstanbul'a kadar yol masraflarının karşılanacağını ileri sürerek, "Biz, huzur ve güven ortamının olmayışından dolayı Irak'tan kaçıyoruz. Orada can güvenliği yok, her gün patlamalar oluyor, insanların başı kesilerek öldürülüyor. Daha rahat bir yaşam için Irak'tan kaçıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, son 10 gün içinde Avrupa'ya gitmek için Irak'tan gelerek Türkiye sınırını kaçak yollarla geçen ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yakalanan Iraklı mültecilerin sayısının 93'ü bulduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 12:49:12
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 13:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?