18
Haziran
2024
Salı
SPOR
Belediye Sayfaları

Boksör Rıdvan Budak'ın milli forma sevinci

51 kiloda 2 defa Türkiye Şampiyonu olan Cizreli genç boksör Rıdvan Budak, Boks Milli Takımı'na seçildi.

1995 yılında Cizre Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu'nun desteğiyle faaliyete geçen Cizre Amatör Boks Takımı, imkansızlıklara rağmen birçok başarıya imza atmanın yanı sıra Türkiye Boks Milli Takımı'na da 2 oyuncu kazandırdı. Cizre Amatör Boks Takımı, son olarak Nevşehir'de yapılan Türkiye Kulüpler Arası Boks Şampiyonası'nda 1 altın ve 2 bronz madalya alarak, takım halinde Türkiye üçüncüsü oldu. 51 kiloda mücadele eden Rıdvan Budak, Şanlıurfa'da yapılan Türkiye Büyükler B Grubu Boks Turnuvası'nda Türkiye Şampiyonu oldu. Genç boksör Rıdvan Budak, son olarak Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Büyükler Kulüpler Arası Boks Turnuvası'nda Türkiye Şampiyonluğu kazanırken, takım olarak Türkiye üçüncülüğü elde edildi.

Genç yaşında milli forma sevinci yaşayan Budak, "Kısa zamanda milli formaya kavuştum. Sevincimi kelimelerle anlatamam. Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim. Bu seviyeye gelmek için gecemi gündüzüme katarak çalıştım, bu çalışmamın da karşılığını aldım. Milli takım forması altında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
Antrenör Zahit Sevindik, bu başarının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, "51 kilodaki boksörümüz Rıdvan Budak'ın büyüklerde Türkiye Şampiyonu olması, bizi çok gururlandırdı ve sevindirdi. 51 kiloda milli forma altında mücadele edecek olan öğrencim Budak'ın, milli formayı giyip, uluslararası şampiyonluklar kazanıp ülkemizi şerefle temsil etmesi en büyük arzumuzdur. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Vali Osman Güneş, Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan ve Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Genli'ye destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 21:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?