18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

5 tanker yandı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında son belirlemelere göre 4'ü akaryakıt, 1'i de LPG tankeri olmak üzere 5 tanker yanarak kül oldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Cizre-Silopi Karayolu 3 saat trafiğe kapatıldı.


Sabah saat 10.30 sıralarında Cizre-Silopi Karayolu'nun 3. kilometresindeki bir araç parkında, sürücüsü belirlenemeyen 73 KA 730 plakalı benzin yüklü tankerde yangın çıkmış, kısa sürede büyüyen yangın sırasında benzin yüklü tanker infilak etmişti. Elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında, son belirlemelere göre, 4'ü akaryakıt, 1'i de LPG tankeri olmak üzere 5 tanker yanarak kül oldu. Yanan araçlardan zaman zaman patlama sesleri gelirken, tankerlerin park halinde olması ve LPG tankerinin boş olması, büyük bir faciayı önledi. 5 aracın kül olduğu yangında ölen ya da yaralanan olmazken, görgü şahitleri büyük bir korku yaşadı.


Yangın, Şırnak merkez ve Silopi, İdil, Cizre ilçe belediyeleri itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen bir itfaiye eri tedavi altına alındı. Yangın nedeniyle Cizre-Silopi Karayolu 3 saat trafiğe kapatıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 17:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?