1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Okuma yazma kursuna büyük ilgi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün (HEM) başlattığı okuma-yazma kursu, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Kursa katılan yüzlerce bayan, 'kız çocuğunun okumasına gerek yok' zihniyetini kırmak için azimle çalışıyor.

Maddi imkanların yetersizliği ve kız çocuğu olması nedeniyle küçük yaşta okuma-yazma öğrenemediğini söyleyen 4 çocuk annesi Fahriye Kelkeser, "Bizim zamanımızda okula gitmek için imkan yoktu. Yaşım 33 olmasına rağmen okumayı öğrenmeyi çok istiyordum ve bunu da bu okulumuzda açılan kursta öğrendim. Okuma ve yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Ben zamanında okuyamadım, fakat çocuklarımı bütün zor şartlara rağmen okutacağım" dedi. Çocuklarının okuma yazma öğrenmesini kıskanıp, yıllar sonra okumanın önemini kavradığını ifade eden Zeynep Kelkeser de, Metin Bostancıoğlu İlköğretim Okulu'nda başlatılan okuma-yazma kursuna gitmeye karar vermiş. Okumayı öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Zeynep Kelkeser, "5 çocuğum var, hepsini de okutuyorum. Yazmayı ilk öğrendiğimde, en çok da ismimi yazınca heyecanlandım. Çok mutluyum. Bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bölgede okuma yazmaya ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Cizre Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, "2005 yılında 935 yetişkin vatandaşa okuma yazma kursu verildi. Bunlardan 400'e yakını yetişkin bayan. Bu da, bölgemizde okuma yazmaya ilginin arttığına işaret etmektedir" dedi. Metin Bostancıoğlu İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Tahsin Manga da kursa gelen bayanların çok azimli olduklarını ifade ederek "Özellikle yetişkin bayanlarımızın azmi, beni çok sevindiriyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 12:16:55
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 13:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?