18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Aydın ailesi yardım bekliyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaşayan Aydın ailesi, 20 yıldan beri yatalak durumda olan kızları için devletten ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.  Alibey Mahallesi'nde ikamet eden Aydın ailesi, 15 yaşında bilinmeyen bir hastalık sonucu yatağa mahkum olan ve 20 yıldan beri yataktan kalkamayan kızları Hatice Aydın (35) için yardım bekliyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kardeşini tedavi ettiremediklerini söyleyen ağabey Ömer Aydın, "15 yaşına kadar kardeşimin sağlık durumu iyiydi, fakat bilmediğimiz bir nedenden dolayı hastalandı. 20 yıldan beri yatakta yatıyor ve kalkamıyor. Ben, annem ve babam ile birlikte 10 nüfusa bakıyorum. İnşaatlarda çalışıyorum. Bir gün iş buluyorsam, bir hafta iş bulamıyorum. Kız kardeşimi tedavi ettirmek için maddi imkanımız yok. Hayırsever insanlardan ve yetkililerden yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

Aydın ailesinin komşuları Nesrin Durmaz ise, "Bu insanlar bugüne kadar utandıkları için yardım talebinde bulunmamış. Ben yardımcı olmak için 1 hafta önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne müracaat ettim. Kaymakam olmadığı için bir şey yapamadıklarını ve kaymakamın gelmesini beklememizi söylediler. Yeşil kart almak amacıyla 3 ay önce müracaat ettik, ama yeşil kart çıkmadı. Yetkililerden bu aileye yardım etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 10:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?