18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Okul Cizre'ye örnek oldu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu, okul idaresi ve Okul Aile Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla yeni çehre kazandı.

Okul Aile Birliği'nin öncülük ettiği çalışmada, okulun dış duvarlarının boyanmasının yanı sıra, okul bahçesindeki duvarlar öğretmen ve öğrencilerin yaptığı resimlerle süslendi.

Okul Müdürü Üçler Sarıkaya, "Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandığım günden beri gecemi gündüzüme katarak, arkadaşlarımla okulumuzun çehresini değiştirmeye karar verdik. Çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerini daha farklı bir anlayış ve kaliteli bir ortamda sürdürmeleri için kollarımızı sıvadık. Velilerimizin desteğiyle inşallah daha güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı M. Fatih Ünal, hizmeti başka bir yerden beklemek yerine kendi imkanları çerçevesinde okulun sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Okul Aile Birliği ve okul yönetiminin ortak yürüttüğü bu projenin diğer okullarca da örnek alınması gerektiğini ifade eden Ünal, Okul Aile Birliği olarak öğrencilerin çağdaş koşullarda eğitim görmeleri için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Ünal, buna benzer çalışmaların yaygınlaştırılması için velilerimizin ve okul yönetiminin konuya daha duyarlı davranması gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorunlu eğitim ile ilgili almış olduğu kararın memnun edici olduğunu dile getiren Ünal, "Ancak öğrencilerin temel masraflarından olan kırtasiye ve giyim giderlerinin karşılanmaması, eğitimini sürdürmek isteyip de maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için ciddi bir problem olarak durmaktadır" diyerek, mevcut sorunun giderilmesi için kaymakam ve valiliğin çözüm geliştirmesi gerektiği hususunda görüş bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerem IP: 88.226.4.xxx Tarih : 27.08.2008 21:42:20

her zamanki gibi SÜPERSİNİZ ÜÇLER HOCAM.....................