18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Haydi festivale

İdil Kaymakamlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Bizim İdil Şenliği 8 Ekim Cuma günü misafirlerin İdil’e gelmesiyle başlayacak. 8 Ekim’de ilçe merkezinde halkoyunları ile karşılanacak olan misafirler Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunacak. Aynı gün, il dışından gelen misafirlerle Timur Çeşmesi ve Meryem Ana Kilisesi gezilecek. Festivalin birinci gününde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Serap ve Hüseyin Yükrük müzik dinletisinde bulunacak.
Şenliğin ikinci gününde resmi açılış töreni ve İdilli gençlerin resim sergisinin açılışı gerçekleştirilerek, ”Son Yıllarda İdil’de Yapılan Eğitim Çalışmalarının Değerlendirilmesi” konulu panel yapılacak.
Aynı gün öğleden sonra yapılacak etkinlikler ise şöyle:
  • Çocuklara Resim Atölye Çalışmaları. Atatürk İlk Öğretim O kulu sınıfında bir grup öğrenci ile Emin Boşnak yönetiminde resim çalışmaları gerçekleştirilecek.
  • Yrd. Doç .Dr. Mahmut İlhan tarafından ücretsiz hasta muayenesi Devlet Hastanesinde yapılacak.
  • Adolesan Çağı Gençlik Ve Sorunları konulu söyleşi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ahmet Ersay tarafından İdil Lisesi öğrencileriyle yapılacak.
  • ”Hayvancılık” konulu söyleşi Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden (YYÜ) Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kozat tarafından çiftçilerle yapılacak.
  • ÇTÇK Burs Dağıtım Töreninde Ayşe Kulin’in Kardelenler Kitabı bursiyer kızlara imzalı hediye edilecek.
  • ”Sağlıklı Beslenme ve Gıdaların Saklanması” konulu söyleşi YYÜ’den Prof. Dr. Nafi Çoksöyler tarafından yapılacak.
Aynı gün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin donattığı anasınıfının açılışı gerçekleştirilecek. ”Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı” adlı tiyatro gösterisinin ardından saz ve ses sanatçısı Tolga Sağ bir konser verecek.
Festivalin üçüncü gününde ise tüm kadınların davetli olduğu Prof. Dr. Yıldız Tümerdem’in vereceği  “Kadın Sağlığı ve Aile Planlaması”  ve Avukat Ümran Altay’ın vereceği “Türk Kadını ve Hukuksal Hakları” konulu konferanslar gerçekleştirilecek. 10 Ekim Pazar günü 5. Bizim İdil Eğitim, Kültür ve Sanat Şenliği,  spor etkinlikleri, şiir ve kompozisyon yarışmaları ödül töreni, kitap dağıtımı ve ağaç dikimi ile sona erecek.
 
Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 02:01:55
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 00:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?