18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gıda ve kömür yardımı

Şırnak'ın İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven, toplam bin ton kömürü teslim aldıklarını ve aile başına 500 kilogram kömür yardımı yapıldığını söyledi.

Hasan Tanrıseven, İdil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV), ihtiyaç sahibi vatandaşların listesinin titiz bir biçimde belirlendiğini belirterek, "Vakıf görevlilerimiz tarafından tespit edilen vatandaşlara kömür dağıtımı yapılıyor. Kömür dağıtımına köylerden başladık. Köylerin ardından ilçe merkezindeki vatandaşlara da kömür dağıtımı gerçekleştirilecek. Havalar soğumadan 2 bin aileye kömür dağıtımı tamamlanacak" dedi. Kömür alan vatandaşlar da, "Geçmiş yıllarda İdil'e çok az kömür geliyor ve bir kısım vatandaşlar mağdur oluyordu. 2 yıldan bu yana yeteri kadar kömür getirten ve adaletli bir biçimde dağıtımını gerçekleştiren kaymakamımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, Ramazan ayı içinde bin 500 dolayındaki aileye gıda yardımı da yapılacağını açıklayarak, bu konuda çalışmalara başlandığını söyledi. Tanrıseven, ilk ve orta öğretimde okuyan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tespitlerinin okul müdürlüklerinden istendiğini ifade ederek, listelerin kaymakamlığa ulaşmasının ardından öğrencilere kıyafet yardımı da yapılacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 10:34:24
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 15:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?