18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yezidilerden teşekkür

Almanya'dan Şırnak'ın İdil İlçesi'ne dönerek Mağara Köyü'ne yerleşen Yezidi vatandaşlar, İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Uzun yıllar boyunca uzak kaldıkları İdil İlçesi'nin Mağara Köyü'ne yeniden yerleşen Yezidi vatandaşlar, İdil Kaymakamı Tanrıseven'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Köylerine dönüşte Tanrıseven'in oldukça yapıcı rol oynadığını belirten Mağara Köyü sakinleri, "Kaymakamımıza müteşekkiriz. Bizlere yaptığı iyiliği hiçbir zaman unutmayacağız. İdil Kaymakamlığı, köye yerleşmemizin ardından da her türlü sorunumuzda bizlere destek oluyor. Memleketimize dönmekten, Mağara Köyü'nde yaşamaktan son derece mutluyuz" dedi.

Kaymakam Tanrıseven de, Mağara Köyü sakinlerinin samimi duygularına teşekkür ederek, "Ülkemizin Suriye sınırındaki Şırnak'ın bu şirin ilçesinde geçmişte olduğu gibi farklı din ve inançlara mensup insanlar, huzur ve barış ortamı içinde yaşayacak. İdil, inançlara saygı ve hoşgörü örneğinin yaşatıldığı müstesna bir kenttir. Bizler de, valimiz de, bu güzel tablonun sürdürülmesi için vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyoruz" diye konuştu.

Mağara Köyü, Şırnak Valiliği'nin idari kararıyla 24 Ekim 2004 tarihinde İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven tarafından Yezidi vatandaşlara teslim edilmişti. Mayıs ayından bu yana 3 aile ve 10 aile reisi olmak üzere toplam 13 aile Mağara Köyü'ne gelip yerleşti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 15:17:52
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 15:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?