2
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Silopi Atatürkçü Düşünce Derneği

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI
ŞIRNAK / SİLOPİ ŞUBESI BAŞKANLIĞI
ŞUBE KUDU 73.001.156
FAALIYET RAPORUDUR

GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DERKI;
"Diyarbakırlı, Vanalı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep bir irkin evlatları, hep ayni cevherin damarlarıdır." Ve yine Türkiye’yi kuran halka Türk adi verilmiştir,

Bizler bu ülkenin evlatları olarak azimle kararlıkla sayın büyüklerimizin de
Destekleriyle davamıza devam ediyoruz.
Yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk derki.
" İki Mustafa Kemal vardır; biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal.
İkinci Mustafa Kemal.Onu, ben kelimesiyle ifade edemem. O, ben değil, bizdir.
O, memleketin her kösesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğrasan aydın Savaşçı Topluluktur.
Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini onların çektikleri şeyleri tatmin içindir.
O’ Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz.
Geçici olmayan, yaşanması ve muvafakat olması gereken Mustafa Kemal odur. Demiştir.

Sokakta herkes Atatürkçüdür Cumhuriyetçidir. Ancak bu düşünceler sadece sözde olmamalıdır, özde olmalıdır.

Biz bu çalışmalarımızla bir adim ileri çıkarak bunu özde yapmaktayız.
Toplumumuza Atatürkçü Düşünceyi anlatarak O’nun bu ülkeyi yoktan nasıl var ettiğini
Anlatmaktayız ve hepimizin Büyük Öndere vefa borcumuzun olduğunu ve borcumuzu da O’nun
Düşüncelerine sahip çıkarak ödeyebiliriz diyoruz.
Biz Atatürkçüler, iki binli yılları yasadığımız bu dönemde, Atatürk’ün ölümlü varlığından yârdim umuyor değiller. Yeni bir Atatürk beklentisi içinde de değiller. Amacımız sorunları Atatürkçü
düşünce açısından irdelemektir. Sorunları Türk aydınlanması açısından irdelemektir.

1- ADD,26. 12. 2001’de onayı çıktı 14 Ocak 2002 tarihinde kuruldu ve 27 Ocak 2002’ de açılış töreniyle açılışı gerçekleşti.
(2) - Şubat ayı boyunca ilçede bulunan okullardan öğrencilerimizin bizleri tanımaları için derneğe davet için Kaymakamlık makamına yazılı başvuruda bulunduk Başkanımız Sn: Dündar KESİK
Kendilerine Atatürk ilke ve devrimlerini anlatarak ve derneğimizin çalışmaları hakkında bilgiler verip.
Onlardan da kendileri için neler yapmamız gerektiği konusunda bilgiler aldık.
(3) - Şubat-Mart ayları içerisinde dernek bünyesinde Kütüphane kurma çalışmalarına başladık kamu-kurum ve kuruluşlara yazılı başvuruda bulunarak çok çeşitli sayıda kitap bularak birçok öğrencimizin bilgisine sunduk.



2002 YILI CALISMALARIMIZ
(4) - 06 Nisan 2002 de 1. Silopi ses yarışmasını düzenledik. Açış Konuşmasını Şube Başkanımız Sn: Dündar KESEK’İN yaptığı konuşmasında bundan sonrada kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz ve sadece tabelacı olmayacağız ! diye konuştu.
(5) - 23 Nisan 2002 de Atatürkçü Düşüncede Ulusal Egemenlik ve Demokrasi konulu Konferans verilmiştir. Açış konuşmasını Şube Başkanımız Sn: Dündar KESIK’IN yaptığı Konuşmasında amacımız Atatürkçü Düşünceyi bir nakış gibi islemek olacaktır dedi.
(6)- 28 Nisan 2002. Tarihinde yapılan. Güneydoğu bölge temsilcileri toplantısına Başkanımız Sn: Dündar KESIK ve iki üyemiz Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine giderek bölge temsilcisi seçmelerine katılıp ayni zamanda da ilimiz için yapılacak çalışmaları kendilerine iletme fırsatını bulmuşlardır.
(7) - Mayıs 2002, okullarda Atatürk konulu şiir ve resim yarışması düzenlenmiş olup. Şiir dalinda25 kişi. Resim dalında 5 kişi katilmiş olup. Şiir dalında 3, kişi Resim dalında 1, kişi olmak üzere

4,kişi yarışmada basarîli olmuşlardır. Derneğimizde yapılan bir kutlamayla ödülleri ve basari belgeleri. Başkanımız Sn: Dündar KESIK, tarafından verilmiştir.
(8)- Samsun ilimizde her yıl yapılan geleneksel 19 Mayıs etkinlikleri için Şube başkanımız Sn: Dündar KESIK ve 2 üyemiz katılmışlardır. Şubemiz Silopi’yi gerektiği gibi tanıtmış olup faydalı bir etkinliğe katılmışlardır.
(9 )-Gençlik şölenleri hazırlıklarımız güvenlik nedeniyle ertelenmiştir.
(10)-16-17 Haziran’da gençlik şöleni yapmak için hazırlıklar yapıldı.
(11)- OPET ile yapılan görüşmelerimizde 1 öğrencimize burs aldık.
(12 ) -Opel ve Müdafaa-i hukuk vakfından kullanılmış, bilgisayarlar istedik. Bu bilgisayarlarla derneğimiz bünyesinde kurs düzenlemeyi amaçlıyoruz.
(13) 30.06.2002 de Olağan Genel Kurulumuzu yaptık. Bir kişiyle başladığım derneğimizin su anda 60 üyesi bulunmaktadır.
(14)- Aldığımız her üyenin sabıka kaydından sonra Kaymakamlık Makamına yazarak Jandarma ve Emniyet tarafından da sakıncalı olup olmadıklarını soruşturduktan sonra üyeliğe kabul ediyoruz.
(15)-Ağustos ayında yaptığımız diş çalışmalarımızla yaklaşık 27 öğrencimize burs almayı
basardık.Bu burslar İstanbul’ da Demtas şirketler gurubu, Ankara’ da ASIAD tarafından
Sağlanmıştır.
(16)- 22 Eylül günü saat 14,00 da, Silopi’de, açış konuşmasını Sn: Sb. Baskanımız Dündar
KESIK’IN, yaptığı Konuşmasında Atatürk İlke ve Devrimlerine mutlak ve mutlak suretle sahip çıkmalıyız dedi. Konuşmacı olarak Prof. Dr. Sn. Ahmet SALTiK’in sunduğu; KÜRESELLESME ve TÜRKIYE’NIN GELECEGI konulu konferans düzenlenmiştir.
(17) - 23 Eylül günü saat 13,00 da SIRNAK merkezde. Açış konuşmasını Sn: Başkanımız Dündar KESIK’IN yaptığı ve Konuşmacı olarak Prof. Dr. Sn. Ahmet SALTIK’IN,
sunduğu;KÜRESELLESME ve TÜRKIYE’NIN GELECEGI , konulu konferans düzenlenmiştir.
(18) - 23 Eylül aksamı saat 19,00 da CIZRE’DE. Açış konuşmasını Sn: Başkanımız Dündar
KESIK’IN yaptığı ve Konuşmacı olarak Prof. Dr. Sn. Ahmet SALTIK’IN,sunduğu;
KÜRESELLESME ve TÜRKIYE’NIN GELECEGI konulu konferans düzenlenmiştir.
(19) Bölge toplantısına katılmak üzere 28 Eylül’de Şanlı Urfa’ya Başkan ve yönetim kurulu katılmışlardır.
(20) – 30, Ekim günü saat 14-16 arası

(2003 YILI CALISMALARIMIZ)
(27) - 14. Ocak 2003 Salı günü saat 11.00, da ATATÜRKÇÜ DÜSÜNCE DERNEÖI SILOPİ
SUBESI’NIN CİZRE etkinliği
Atatürkçü Düşünce Derneği Silopi Şubesi Başkanı Verem Savaş haftası kapsamında organize ettiği. Cizre Kaymakamlığının katkılarıyla ve Verem Savaş Derneğinin Katılımıyla. Cizre’de Veremle Savaş, konulu etkinlik yapıldı.
(28) - 27 Ocak 2003 tarihinde Şirnak’ın İdil, ilçesine giderek ilçe kaymakamı, Belediye başkanı, ve ilçe Jandarma Komutanı ziyaret ederek. Burada Atatürkçü Düşünce üzerine uzman bir hocamızla gelerek burada konferans vermek istediğimizi dile getirdik. 23 02 2003 tarihinde konferans vereceğimizi teyit ettik.
(29) -23 Şubat 2003 Pazar günü saat 11.00, da Konferans verildi konferans ADD, Silopi
Şubesi Başkanımız Sn: Dündar KESİK, ADD, neden gerekli? MONDROS, SEVR ve LOZAN ANDLASMALARININ TARIHTEKI YERI ve ÖNEMI KONUSUNU isledi.
(30)- 18 Mart Şehitleri anma münasebetiyle. ADD Toplantı salonunda sabah ve öğlen 25’ ser kişilik
guruplar halinde 7-8. Sınıf öğrencilerimizle. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Aziz Şehitlerimize 1, dakikalık saygı durusu ve akabinde İstiklal Marsımızın okunmasıyla başlamış olup.
Daha sonra şube başkanımız Dündar KESEK’İN, Çanakkale şehitleri ve deniz zaferleri konusunda
multi medya gösterimi sunuldu. Daha sonra, Atatürk yasıyor olsaydı ne yapardı konulu konferans verilmiş olup. Ardından öğrencilerimizin istekleri konusuna geçilerek dinlenmiş istekleri Sn: Şirnak Valimize sunulmuş olup. Sayın :Valimiz Vehbi AVUÇ, bey konuyla ilgili çok yakin durmuş ve çözümler bulunmuştur.
(31) 06-07 Mayıs 2003 etkinliklerimiz. 06.Mayıs 2003 Salı günü saat 14.00,. da Silopi’de gerçekleşmiştir. Sb. Başkanımızı açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik ADD üyemiz ( E ) Tugg. Ali Riza SELMANPAKOÖLU’NUN, Karanlıktan Aydınlığa Giden Yol " Laik Cumhuriyet" Konulu konferansıyla son bulmuştur. Şube başkanımız Dündar Kesik’in konuşmalarından bir özet sunuyoruz. Öncelikle Ülkemiz
geçen günlerde Bingöl ilimizde, meydana gelen depremle sarsılmıştır. Bu olay çok üzüntü vericidir. Depremde- hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. –Şuan burada bulunmamız Kemalizm adına, Atatürk Atatürkçülük adına, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti adına, Ulus Devlet ve Ulusun Değerleri adınadır. Bunu kutsal bir görev, kutsal bir onur olarak görmekteyiz.
" Bizce unutulmaması gereken enönemli husus; yasadığımız dünyadan ebedi istrahatgahimiza geçerken sonsuzlukta yankılanacak tek şeyin, hayattayken onurumuz için verdiğimiz mücadele olduğunu bilmektir. Bir insanin onuru ve şerefi, mensubu olduğu milletin yüceliği ve şerefi ile eşdeğerdir." Büyük Atatürk’ün, dediği gibi bu ülkeyi kuran Doğulusu ile, Batilisi ile büyük Türk Milletinindir. İste bende bu Milletin bir mensubu olarak burada Atatürkçü düşün sisteminin savaşını veriyorum dedi.
Katılımcılar, Şirnak Valisi Sn: Vehbi AVUÇ, Şirnak Güvenlik Komutanı Sn: Tümgeneral
Saldıray BERK, Pasa ve esi, Silopi Kaymakamı Sn: Ünal ÇAKICI ve esi, Habur Mülki İdare Amiri Vali Yrd. Sn: Resul ÇELIK, Silopi Garnizon Komutanı Tugg.Sn: Kenan
HÜSNÜOGLU, Pasa ve esi, Akçayı Tugay komutanı Tugg. İsmail EVCİL, Pasa ve esi, İl
Jandarma Alay Komutanı ve esi, bu komutanlarımızın yanlarında görevli bir çok Subay ve
Astsubay ve Muhterem Hanımefendi eşleriyle katılmışlardır. Silopi Ilçe Emn. Müdürü Silopi Belediye Bsk. Vekili, bazı daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve halkımızın yoğun katılımları olmuştur.

( 32 ) 07. Mayıs 2003 Çarşamba günü saat 10.30,da’ İdil, ilçesinde konferansımızın tekrarı verilmiştir.
( 33 ) 08 Mayıs 2003, günü saat 10, da E.M.L. Okulunda derneğimiz tarafımızdan verilen Atatürk büstünün açılısı türenle şube başkanımız tarafından açılmıştır. Katılımcılar ( E ) Tugg. Ali Rıza SELMANPAKOGLU, ADD, Sb. Bsk. Dündar KESİK, Okul Müdürleri ve öğrenciler katılmıştır.
(34) Okul yaz tatilinde öğrencilerimize bilgisayar kursu vermek için birçok kurum ve kurulasa
başvuruda bulunduk ancak üzülerek belirtiyoruz yanıt alamadık bilgisayar temin edemiyoruz !
Sitemiz ücreti ödenmediği için kapatılmıştır.
(35) - 07.07.2003 günü saat 16.00, da Silopi Cumhuriyet meydanında çok sayıda katılımcının katılmasıyla. Irak’ın Süleymaniye kentinde, Askerimize yapılan alçakça saldırıyı bir mitingle kınayarak ardından şube başkanımız Dündar KESIK’IN Basın açıklamasıyla son bulmuştur.
(36) - Atatürkçü Düşünce Derneği Silopi Şubesi’nin organize ettiği. Aydınlanma yolunda gerçekleştireceği konferanslarımız. Şırnak, Uludere, İdil, Cizre ve Silopi’de gerçekleşmiştir.
Konu : (21’NCI Y. YILDA ATATÜRKÇÜ TEMEL FELSEFESINDE, TEMEL
KAVRAMLAR, YORUMLAR ve GERÇEKLER) Konulu konferanslarımız, 26 Eylül 2003’ de Saat 10, da SIRNAK, merkezde başlamıştır. 26 Eylül’ün ayni günü saat 15,de ULUDERE,
İlçemizde gerçekleşmiştir. 27 Eylül Cumartesi günü saat 11.00, de CIZRE, İlçemizde
gerçekleşmiş olup ayni gün saat 15.00, da IDIL, İlçemizde sürmüştür. 28 Eylül Pazar günü saat;15.00, da SILOPI, İlçemizde son bulmuştur.
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Ünsal YAVUZ
Başkent Üniversitesi, Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü
Dündar KESIK
ADD SILOPİ SB. BSK.
(37) -14.11.2003 Günü saat 10.00, da Prof. Dr. Nur SERTER ve ADD Silopi başkanımız,Silopi Lisesini ziyaret ederek. Üniversite ve Meslek gurupları hakkında öğrencilere seminer vermişlerdir.
( 38 ) 14.11.2003 Tarihinde Silopi ilçemizde Koç i.Ö.O. Konferans salonunda ATATÜRK ve Cumhuriyet, konulu konferans verilmiştir. Konuşmacılar Prof. Dr. F. Nur SERTER, ADD Sb. Bşk. Dündar KESIK.

2004 YILI CALISMALARIMIZ
( 39 ) 13 Ocak 2004 tarihinde Verem haftası neden ile Verem konusunda 2 konferans verilmiş olup yaklaşık bin kişiye konu hakkında bilgiler sunulmuştur. Konuşmacılar ADD SILOPI Sb. Bşk. Dündar KESİK, Atatürklü Yıllarda sağlık hizmetler ve kadınlarımıza verilen haklar konusunu İslemiştir. Cizre Verem Savaş Dispanseri Dr. İsmail VESEK, Veremle nasıl Savaşılır ve belirtileri Konusunu islemiştir.
(40) - 16. OL2004. Tarihinde 9, Üniversiteli 2, Liseli, Öğrencimize Burs, verdik.
(41) - 04.03.2004 tarihinde KKTC’ne, destek amaçlı basın demeci verildi yerel gazete ve KKTC basınında yayınlandı.
(42) - 19.03.2004 tarihinde Çanakkale şehitlerini anma günü münasebetiyle şube başkanımız Dündar KESİK, tarafından demek merkezinde "Çanakkale Savaşlarının başlangıç sebeplerini,
kazanımlarımızı ve şehitlerimizin kahramanlıkları" konulu görsel destekli konferans vermiştir.
Katılımcılar Şehit Üst. Ahmet KONUKSEVER, i.Ö.O. Öğrencileri ve ADD, üyeler ve yerel basın.
(43)-ADD SIRNAK/SILOPI SUBESI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı haftası
nedeniyle. 23 Nisan’da Silopi’de bir konferans düzenlemiştir. Konferans konuşmacılar
Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi,Prof.Dr. Ünsal YAVUZ "ULUSAL EGEMENLIK ve
KÜRESELLESME’ Yİ sundu. Şube Bşk. Dündar KESIK, ULUSAL EGEMENLIK NE DEMEK? Konusunu sunmuşlardır.
Katılımcıların yoğun bir ilgi gösterdiği konferans çok başarılı geçmiş olup katılımcılar,
Silopi’de bulunan 23’ncü Iç Güv. Tug. Kom. Sn: Tugg. Kenan HÜSNÜ OGLU, Silopi
Kaymakamı Sn: Ünal ÇAKICI, Silopi İlçe Em. Müd. Sn: Risalet BESIK, Vatandaşlar, Öğretmen ve Öğrenciler katılmışlardır.
(44) 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Silopi Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, Özelleştirme adi altında vatanin çok değerli kuruluşlarının nasıl yok pahasına dış güçlere peşkeş çekildiği konusunda sine vizyon destekli etkinlik düzenlenmiştir.
Konferansın konuşmacıları Şube Başkanı Dündar KESEK’İN işlediği konu 19 Mayisin anlam ve önemiydi. Özelleştirme konusunu Yük. Müh. Yılmaz DIKBAS, sunmuştur. Katılımcılar Liseli öğrenciler, ADD üyeleri bazı vatandaşlar.
(45) 08.06.2004 İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Dilek Bale Okulu ile etkinlik yapıldı.
(46) Şube Başkanımız Dündar KESİK ve yazmanımız Yasin KINAY, Genelkurmay Başkanlarımız Sayın Org.İ.Hakki KARADAYI ve Sayın Org. Hüseyin KlVRIKOĞLU, paşalarımızı ve Org. Kemal Yavuz Paşa’yı ziyaret etmişlerdir.
(47) Lozan’ın yıldönümü nedeniyle sayın başkanımız tarafından basına, Lozan ve Sever arasındaki
Farklılık neydi konulu basın demeci verilmiştir. Yerel gazete olan Şırnak haberde 26.07.2004
Tarihinde yayınlanmıştır.
( 48 ) 29 Eki Cumhuriyet Bayramı etkinlileri çerçevesi içerisinde. Silopi Şubemiz tarafından
Konferans düzenlenmiştir. Konferansın konuşmacıları, Sb. Başkanımız Dündar KESIK,
Cumhuriyetimizin Kazanılan konusun islemiş olup daha sonra; Ankara Üniversitesi Öğretim
Üyesi Prof. Dr. Bilge YAVUZ hocamız, Atatürk ve Cumhuriyet, Konusu isleyerek katılımcılar

Aydınlatılmıştır.

2005 yılı çalışmalarımız
( 49 ) - 22 Aralık 2004 Tarihinde Güvenlik güçlerinizi Musul’da hain bir pusuyla şehit eden
Canileri kınamak amacıyla. Şube Başkanımız Dündar KESİK, tarafından Ulusal ve yerel basına,
Faks, e-mail ile tepkimizi vererek basına kınama açıklaması verilmiştir. Yerel basında ertesi gün
Çıkmıştır.
( 50 ) 06.02.2005 tarihinde Mardin’inin Ömerli İlçesinin gürlü köyünde 27.01.2005 tarihinde şehit
Olan Askerinizin Harun KÂHYA, için bir dakikalı saygı durusunda bulunuldu ve karanfil bırakılarak
Ardından basın açıklaması yapıldı. Bu çalışma Cumhuriyet gazetesinin 07.02.2005 tarihli sayısında yer almıştır.

( 51 ) 26.02.2005 tarihinde Şube başkanımız Dündar KESIK, tarafında beldemiz
ÇALlSKAN’da,"TÜRKIYENIN DÜNÜ BUGÜ VE YÂRİNİ" Konulu konferans verilmiştir; ayni
gün beldelerimiz GÖRÜMLܒ DE ayni konferansın tekrar yapılmıştır.

(52) 22.03.2005 Günü Şanlı Bayrağımıza yapılan alçakça saygısızlığı kınayarak, Ulusal ve yerel basına demec verilmiştir. Aynı gün ADD’nin tabelasının yanına dev bir Türk Bayrağı asmış
olup ardında kendi işyerine de büyük bir Bayrak arsak bayrağımıza olan sevgisini bir kez daha perçinlemiştir.

(53) Çanakkale Savaşının yıl dönümü nedeniyle demec verilmiştir.

(54) 23.03.2005 tarihinde şube başkanımız Dündar KESİK, Şırnak merkezde bulunun diğer sivil toplum örgütlerini örgütleyerek. Bayrağımıza yapılan saygısızlığı kınamak amacıyla ortak basın demeci vermeye davet etmiş olup. Demec gerçekleşmiş olup basında yer almıştır.

( 55 ) 12.05.2005 tarihinde eğitime katkı amacıyla okullara kitap yardımı yapmaya başladı, İlk yardımını M.A.E.İ.Ö.Okuluna yaparak start vermiş oldu. 


Kaynak : Dündar KESIK

İlgili Kişi :
Adres1 :ADD Silopi Şubesi Başkanlığı 1. Cad. Çıkmaz sok. K.2 D.I-73400 SİLOPI / SIRNAK
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :(0486) 518 80 90
Faks :(0486) 518 46 99
Elektronik Posta

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.