18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

ABD Başkonsolosu Silopi'ye geldi...

ABD’nin Adana Başkonsolosu Scoot Walter Reid, Irak’tan Türkiye’ye Habur Sınır Kapısı üzerinden giriş yapmak isterken üzerinde bol miktarda "Kaleşnikof" mermisi ve şarjörü çıktığı için tutuklanan Amerikalı Chiristina Cuff’un serbest bırakılması için Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne geldi.

Cuff’un, Türkiye’ye giriş yapmak isterken üzerinde yapılan aramada "Kalaşnikof" marka uzun namlulu silaha ait bol miktarda şarjör ve mermi ele geçirildi. Dün İlk sorgusundan sonra tutuklanarak, Silopi Cezaevi’ne gönderilen 1976 Chicago doğumlu Cuff, cezaevindeki 2. gününde Başkonsolos ile görüştü.

Cuff için Silopi’ye gelen ABD’nin Adana Başkonsolosu Reid, Silopi Başsavcısı Bilgin Bakır ile görüştükten sonra aldığı özel izin belgesiyle Silopi Cezaevi’nde tutuklu olarak kalan Cuff’u ziyaret etti.

Öte yandan, Cuff’un avukatlığını yapan İhsan Kalkan, Amerikalı’nın üzerinde çıktığı iddia edilen mermilerin başkası tarafından çantasına yerleştirildiğini ve bu gün bir üst mahkemeye serbest bırakılması için dilekçe ile başvurduğunu açıkladı.

Chiristina Cuff’un, Irak’ta Amerikalı bir inşaat firmasında elektrikçi olarak çalıştığı öğrenildi.

iha-şırnak
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 11:26:15
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?