22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

1500 abonenin elektriği kesiliyor

Şırnak'ın Silopi ilçesi'nde kaçak elektrik kullandıkları tespit edelin bin 500 abonenin elektriği kesilirken, kaçak elektrik kullanan vatandaşlar hakkında ise yasal işlem başlatıldı.


Şırnak'ın Silopi ilçesinde kaçak elektriğin önüne geçmek için DEDAŞ müessese ekipleri kontrollerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen bin 500 evin elektriği kesilirken, Silopi DEDAŞ Müessese Şefi Servet Kadak vatandaşları uyardı.

Kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle bin 500 aboneye para cezası verilirken, bu vatandaşlar hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunduklarını ifade eden Kadak, "Kaçak elektrik kullanan bütün ev ve işyerlerinin elektrikleri kesilmeye başlandı.

Geçmiş yıllardan birikmiş fazla elektrik borcu olan ev ve işyerlerinin elektrik direkleri ile olan bağlantıları kesiliyor.

Düşük elektrik borcu olan ev ve işyerlerinin ise sayaçları mühürlenerek elektrikleri kesilecek. Borcu olan ve elektrikleri kesilen vatandaşlar borçlarını ödedikleri takdirde yeniden elektrik verilecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?