18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

360 kişi hac başvurusu yaptı

SİLOPİ'DE 360 KİŞİ HACCA GİTMEK İÇİN BAŞVURDU

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kutsal toprakları ziyaret etmek ve dini vecibelerini yerine getirmek için Müftülüğe 360 kişi başvurdu. 148 hacı adayı ilk kez kayıt yaptırırken 212 kişi de kayıtlarını yeniledi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Silopi Müftüsü M. Nurullah Aktaş, 8-22 Nisan tarihleri arasında yapılan hac ön kayıt ve kayıt yenileme müracaatlarının tamamlandığını belirtti. Yapılan başvurulara göre ilçeden 148 kişinin hacca gitmek için ilk kez başvurduğunu bulunduğunu, 212 kişinin ise kayıtlarını yenilediğini ifade eden Aktaş, böylece bu yıl Silopi'den toplam 360 kişinin hacca gitmek için müracaat ettiğini kaydetti. Müftü Aktaş İslam dininin şartlarından olan hac ibadetinin, kişiyi olgunlaştırdığını

belirterek, "Ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı, uzun yıllardan beri hac organizasyonunu ülkeye ve millete yakışır bir şekilde yürütüyor" diye konuştu.

Müftü Aktaş kesin kayıtların önümüzdeki günlerde çekilecek kura ile belli olacağını, sonuçların da Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden TC kimlik numarası girilerek öğrenilebileceğini bildirdi. Aktaş "Geçen yıl müracaat eden kadınlardan tek başına hacca gidemeyecek durumda olanlar, hacca hiç gitmemiş 'mahremiyle' birlikte müracaat etmesi halinde ilk defa müracaat eden, kayıt yenileten kadının yanında birleştirilerek kuraya dahil ediliyor. Daha önce vekaleten hacca gittiklerini belirterek bu defa

kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerle daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmiyor. Müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları silinecek ve ön kayıt ücreti yatırmışlarsa iade edilmeyecek. Hac adayları kayıtlarını http://hac.diyanet.gov.tr adresinden takip edebilecekler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 11:20:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 11:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?