26
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

420 öğrenci katıldı

Şırnak'ta ilk kez düzenlenen üniversite öğrencilerinin kaynaştırma etkiliği Silopi'de yapıldı.

Silopi Öğrenci Derneği (SÖDER) tarafından Yeşiltepe'de düzenlenen "SÖDER Üniversite Öğrencileri Kaynaştırma Etkinliği"ne Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, SÖDER yetkilileri ve 420 üniversite öğrencisi katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan SÖDER Başkanı Mehmet Tanrıverdi, "Bize yer temininde bulunan Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu'ya ve öğrencilerimizin burada buluşmasında sponsor olan Uğur Dersanelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Şırnak'ta ilk kez üniversite'yi yeni kazanan öğrenciler ve onlara yardımcı olacak üniversite okuyan öğrencileri bir araya getirmeyi başardık. 1 haftalık uğraşlarımız sonucunda Silopi'de üniversiteyi yeni kazanan 270 öğrenci ve Türkiye'nin çeşitli üniversitesinde okuyan 150 öğrenciyi buluşturduk.

Bu etkinliğimize 1. Geleneksel SÖDER Üniversite Öğrencileri Kaynaştırma Etkinliği adını verdik. Burada bulunan öğrenciler için her biri farklı üniversitede okuyan üniversite öğrencileri, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere okudukları okul hakkında çeşitli bilgiler verecek. Böylelikle öğrenci okumak istediği üniversite hakkında önceden bilgi sahibi olacak. Bunun yanında üniversiteyi kazanan öğrencilerin birbirlerini tanımalarını hedefleyerek, aralarındaki sosyal ilişkilerin arttırılmasını amaçladık" dedi.

SÖDER Başkanı Mehmet Tanrıverdi'nin konuşmasının ardından söz alan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve SÖDER öğrenci temsilcisi İbrahim Kol, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulundu. Burada toplanma sebeplerini anlatan Akdeniz Üniversitesi Temsilcisi Kol, "Eğer Silopi'de 270 öğrenci üniversiteyi kazanabiliyorsa bu bazı şeylerin değiştiğinin göstergesidir. Öğrenci otogara gittiğinde otobüse binmeden önce arayacağı bir telefon numarası olacak.

Gittiği yerde onu karşılayacak ona yardımcı olacak arkadaşları olacak. Üniversitesi hakkında merak ettiği bilgileri alabileceği bir arkadaşı olacak. Üniversiteye yeni yerleştiğiniz zaman bazı sorunlarınız olacak. Bu sorunlar çoğu zaman üniversiteyi terk etme noktasına getiriyor. Bu sorunları yaşamamak için bu noktada yerleşme ve barınma sorunu olsun, o şehirde yaşam hakkında olsun, üniversiteye yerleşme hakkında olsun var olan sorunları temsilci arkadaşlarımızdan öğrenebilirsiniz. Her masada bir öğrenci temsilcimiz bulunuyor" diye konuştu.

Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu da eğitime verilen önemin ilçede arttığını dile getirdi. Öğrencilerin geleceklerini garanti altına almaları için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Başkan Toğurlu birtakım önerilerde bulundu. İl Müftüsü Abdullah Kaplan'ı örnek gösteren Başkan Toğurlu, "İl Müftümüz Abdullah Kaplan çalışmasının mükafatını il müftülük makamına oturarak kazanmıştır. O da sizler gibi Silopilidir" dedi.

Zamanın artık değiştiğini, öğrencilerin ise çeşitli meslek gruplarına yerleşmek için çalışma azmi içerisine girdiğini kaydeden Başkan Toğurlu, "Burada bulunmanız, bir araya toplanmanız birçok şeyin değiştiğinin göstergesidir. Silopili öğrenciler artık 'Keşke' demek istiyor. Eğitime önem veriyor. Biz de belediye olarak eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Gerek öğrencilerimize burs vererek, gerekse de eğitim destekleme evini faaliyete geçirerek bunu gösterdik. Sizlerin de bulunduğu bölümün hakkını en iyi şekilde vereceğinizden kuşkum yok. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Öğrenci temsilcilerin yer aldığı masalardan birinde oturan Ankara Üniversitesi öğrencisi Murat Tan, "Masada oturan arkadaşlara hem derneğin faaliyetlerini hem de üniversitemiz hakkında bilgi veriyorum. Öğrencilerin kafalarına takılan her türlü soru hakkında cevap vererek, yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayrıca bu ve diğer masada oturan diğer arkadaşlar ile kaynaşmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 15:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?