26
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

'50 yılda yapılmayanı 6.5 yılda yaptık'

AK Parti Milletvekili Abdullah Veli Seyda Şırnak'a son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını söyleyerek AK Parti'nin önemli hizmetler gerçekleştirdiğini ifade etti.

AK Parti'nin Şırnak bölgesinde sağlık ve eğitime büyük önem verdiğini belirten Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, ilin 6.5 sene içerisinde büyük değişimlere uğradığını söyledi. Silopi ilçesini ziyaret eden Milletvekili Seyda gezisi sırasında AK Parti Silopi İlçe Teşkilatı'nın kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

Milletvekili Seyda, "Tüm ülkede olduğu gibi Şırnak ilimizde ve Silopi ilçemizde bizden önce 50 yılda yapılmayan hizmetleri Allah'a şükür biz 6.5 yıl gibi kısa
bir zaman zarfında sizlerin de desteğiyle hep birlikte yaptık. Güzel ilimizin makus talihini değiştirmek için eğitimden sağlığa, duble yollarından içme sularına, enerjiden diğer bütün altyapı alanlarına kadar başlattığımız hizmet yolunda hedeflerimize sağlam adımlarla hızla ilerliyoruz. Bu nedenle her zaman bölgeye yatırım konusunda yakın ilgi ve hassasiyet gösteren başta Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer bütün Bakanlarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Değerli hemşerilerim, iktidarımızda geçen son 6.5 yıl içerisinde Şırnak genelinde yaptığımız hizmetlerle tarih yazdık. İstatistiki verilere baktığımızda Şırnak'ta Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan

hizmetleri biz kısa sürede gerçekleştirdik. Yaptıklarımızı burada birer birer anlatacak değiliz. Ancak farkımızı görmeniz açısından birkaç örneği vermekte fayda görüyorum. Biz iktidara geldiğimizde 30 yataklı doktor ve diğer personel eksiği had safhada olan bir Devlet Hastanesi vardı. Biz iktidara gelir gelmez Silopi'de yeni sağlık ocakları yaptırdık. Mevcut Devlet Hastanesi'ni 50 yatak kapasitesine çıkardık. Tıbbi araç gereç ve diğer donanımları gönderdik. Bununla da yetinmedik. 50 yataklı modern bir hastaneyi yatırım programına koydurduk ve şu an yapımı bitti. İnşallah en kısa zamanda resmi açılışını yapacağız. Bizden önce 24 derslik 2 tane ortaöğretim okulu varken, bizim dönemde 84 derslik 4 tane ortaöğretim okulu yapıldı. Bizden önce 282 derslik 38 tane ilköğretim okulu varken, şu an 416 derslik 44 tane ilköğretim okulu yapıldı. Bizden önce 5 derslik 1 tane okul öncesi varken, bizim dönemde 29 derslik 3 tane okul öncesi yapıldı. Bizden önce öğrenci yurdu yokken, biz 150 öğrenci kapasiteli 1 ortaöğretim öğrenci yurdu yaptırdık. En önemlisi bizden önceki dönemde hayal olan üniversite bizim dönemde gerçeğe dönüştü ve Şırnak Üniversitesi'ni kurduk.

Kıymetli hemşerilerim siz değerli halkıma hizmet etmeyi bana nasip ettiği için her zaman Rabbime şükrediyorum. Çünkü ben sizlere her zaman hizmet etmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. İnşallah her zaman güzel hizmetler için hep birlikte olmayı temenni ediyorum. Partimizin neferleri olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları her zaman için en iyi şekilde yerine getirerek, gelecek günler adına büyük hizmetler yapmaktayız. Bölgede adaletin ve medeniyetler seviyesini yakalamamız için daha önce olduğu gibi bundan sonra da canla başla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?