18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

6 yeni ilköğretim okulu açılıyor

SİLOPİ'DE 6 YENİ İLKÖĞRETİM OKULU AÇILACAK

Şırnak'ın Silopi İlçesi Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, yeni okulların eğitim ve öğretime açılacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar 2009-2010 eğitim-öğretiminin yarıyıl tatillinden sonra 6 yeni ilköğretim okulunun hizmete açılacağını söyledi. Bayar merkezdeki ilköğretim okullarında bulunan başarılı öğrencilerin bu yeni açılacak olan okullara yerleştireceğini belirtti.

Yeni okulların 2'sinin Ofis Mahallesi'nde, 2'sinin Barbaros Mahallesi'nde birinin Dicle Mahallesi'nde ve birinin de Yenişehir Mahallesi'nde hizmet vereceğini ifade eden Bayar, Vatan İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Vali Kemal Acun İlköğretim Okulu'nun kapanacağını kapanan ilköğretim okullarının yerine bağımsız anaokullarının eğitim vereceğini söyledi

Milli Eğitim Müdürü Bayar, "Yeni yıl ile yepyeni okullarımız eğitim ve öğretime açılacaktır. Bu okullarımız da her türlü teknolojik donanımlara sahip olacaktır. Hizmete girecek okullarımızın bünyesinde resim atölyeleri, bilgi teknolojileri sınıfı, akustik asma tavan müzik atölyesi, beden eğitimi salonu ve fen laboratuarları da bulunmaktadır. 20 bin metrekarelik alan içerisinde kamelya, satranç sahası, basketbol sahası, otopark ve yeşile kavuşturulmuş geniş dinlenme alanları yer almaktadır. Bu okullarımızda normal eğitim ve Avrupa normlarına uygun olarak her sınıfta en fazla 34 öğrenci olacaktır. Öğrencilerimiz artık sabahın erken saatlerinde okula gitmek zorunda kalmayacaklar. Öğrencilerimiz kahvaltılarını yapmış dinç bir şekilde okula gelecekler ayrıca akşam eve erken de gidebilecekler. Yeni yapılan okullarımızda okulların ihtiyaç duyduğu tüm donatım malzemeleri zil sistemi, ses sistemi, güvenlik kamera sistemi, iki adet asansör ve ayrıca özürlü asansörü de bulunmaktadır. Okullarımız katı yakıtta olup her birinin bünyesinde 4 sınıflı anaokulu bulunmaktadır. Okullarımızın tüm öğretmenleri kadrolu ve deneyimler öğretmenlerden oluşacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 14:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?