16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

9 yıl sonra evlilik cüzdanlarına kavuştular

Silopi ilçesinde dini nikahlı bir çift, 9 yıl sonra resmi nikahla evlilik cüzdanına kavuşurken, çocukları da kimlik sahibi oldu. Silopi Belediyesi tarafından resmi nikahları ücretsiz yapılan çifte, kaymakamlık da yardım eli uzatacak. 

Silopi ilçesinde 9 yıl önce dini nikahla hayatlarını birleştiren Tutuk çifti, maddi olanakların elvermemesi nedeniyle evliliklerini resmiyete dökememişti. Okul çağına gelen 'Serap' ve 'Güneş' adlı çocukları, kimlikleri olmadığı için okula kayıtlarını yapamıyorlardı. 

Kiralık bir evde yaşayan ve komşularının yardımıyla geçinen Tutuk ailesinin, resmi evliliği olmadığı için hiçbir kurumdan yardım alamadığı öne sürüldü. 

Evlilik cüzdanıyla birçok sorununu hallettiğini söyleyen baba Sait Tutuk, "9 yıl önce dini nikahla evlendim fakat maddi sıkıntı nedeniyle resmi nikah yapamadım. Resmi nikahımız olmadığı için hiçbir yerden yardım alamıyorduk. Çocuklarımız okul çağına geldi ancak hem kimlikleri olmadığı için hem de maddi imkansızlık nedeniyle okula yazdıramadık. İnşallah, seneye kayıtlarını yapacağız. Bunun için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Eskiden Irak'a gidiyordum, artık gidemiyorum, hiçbir iş yapamıyorum" dedi. 

Okula gidecek olmanın mutluluğunu yaşayan Serap ve Güneş Tutuk ise, "Mutluyuz. En çok istediğimiz şey gerçekleşti. Biz de önümüzdeki sene mavi önlüklerimizi giyip her zaman rüyalarımızda gördüğümüz okula gideceğiz. Çok çalışacağımıza söz verdik" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 15:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?