26
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Açık hava sergisi

SİLOPİ HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ OKUL DUVARLARINDA SERGİLİYOR

Şırnak'ın Silopi İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün kursiyerleri, okulların tüm dış duvarlarını öğrencilerin sevdiği masal kahramanları, hayvan resimleri ve doğa resimleriyle donatmaya başladı.

Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce ilçede başlatılan resim kursuna öğrenci ve yetişkinler büyük ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Merkezi'nce başlatılan resim kursuna toplam 20 kursiyerin katıldığını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Bilgin, çeşitli alanlarda başlattıkları kurslarının devam edeceğini söyledi. Bilgin, "Resim kursuna katılan kursiyerlerimiz ve usta öğreticimiz Ahmet Tatlı ilçedeki ilköğretim okullarının talepleri doğrultusunda okulun dış cephesi ve bahçe duvarlarına çeşitli resim ve figürler çiziyor. Tamamıyla gönüllü olarak çalışan kursiyerlerimiz sene boyunca çalışmalarını sürdürecekler. Duvarlara işlenen resimler öğrencilerin hem hayal gücünü arttırırken, hem de resimler üzerinde bulunan matematik işlemleri ile eğitimlerinde pratik sağlıyor" dedi.

Resim kursu usta öğreticisi Ahmet Tatlı, "Resim yeteneği olan kursiyerlerimizin bu gizli kalmış yeteneklerini gün ışığına çıkarma ve onlara resim yapma sanatını öğretmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Kursiyerlerimizin büyük bir bölümünde resim yapma yeteneği bulunuyor. Öğrenciler, defter yerine duvara resim yapmaktan daha çok hoşlanıyor. Yaptıkları resimlerle öğrenciler hem dayanışma içerisinde çalışmanın hem de ortaya güzel bir eser çıkarmanın keyfini yaşıyor" şeklinde konuştu.

SİLOPİ HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ OKUL DUVARLARINDA SERGİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:12:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 12:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?