24
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

ADD'den aydınlanmaya katkı

Silopi'de, büyük sorun teşkil eden eğitime katkı sağlamak amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından öğrencilere kitap yardımı yapıldı.

Silopi ADD Başkanı Dündar Kesik, M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kitap yardımı yaptı. ADD Başkanı Kesik, yaptığı açıklamada, "Genelde ilçemizde kitap okuma alışkanlığı, hemen hemen yok denecek kadar azdır. Bunun nedeni, çocukların aileleri tarafından düzenli olarak eğitilmemesi ve başıboş bırakılmalarıdır. Biz de üstümüze düşen vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için, ilk olarak öğrencilerimize yaklaşık 150 adet çeşitli yazarlara ait okuma kitabı dağıttık. ADD olarak, ilçemizde böyle bir eğitim sıkıntısının yaşanması, bizi de sıkıyor. Biz de elimizden geleni yapıp, çocuklarımızın geleceğini aydınlatmaya çalışacağız" dedi.

Silopi ADD Başkanı Dündar Kesik, daha güzel yarınlar için çocuklara eğitim adına, ellerinden geldiği kadarıyla her türlü yardımı yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:50:48
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?