24
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Anız yangını tarihi mezarlığı kül etti

SİLOPİ'DE ANIZ YANGINI TARİHİ MEZARLIĞI KÜL ETTİ

Cudi Dağı'nın güney yamacında bulunan Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Sarayköşk (Kunseran) köyü civarında çıkan yangın birçok ekili alanı ve tarihi mezarlıktaki ağaçları kül etti.

Çıkan yangını söndürmek için Silopi Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği (SİKODER) ile Yaşama Destek Arama ve Kurtarma Derneği (AVK73) gönüllüleri seferber oldu. Piknik yeri ve tarihi mekanları ile bilinen Sarayköşk'teki yangın tüm duyarlı vatandaşların ve yetkililerin köye akın etmesine sebep oldu. Yangın mahalline akın edenler arasında AK Parti Silopi İlçe Başkanı Haşim Haşimoğlu da vardı. Yangın ile ilgili üzüntülerini ifade eden Haşimoğlu, "Anız yangınları ne

yazık ki bütün hayatımızı olumsuz bir şekilde etkilemeye başladı. İlçemizde hava sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkmaya başladı. Bunun nedeni de yakılan anız ve beraberinde yanan ormanlarımızdır. Bütün duyarlı vatandaşlarımızdan tek isteğimiz daha dikkatli olmalarıdır" dedi.

Bilinçsiz bir şekilde yakılan anız ve orman yangınlarına tepki gösteren SİKODER Başkanı Nasır Özden, yangınların özellikle canlılar için büyük tehditler oluşturduğunu ifade ederek, "Bizler Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği ve Yaşama Destek Arama ve kurtarma derneği (AVK73) olarak anız yangınlarının tarihi mezarlığın içindeki ağaçları ve ekili bahçeleri yok ettiği Sarayköşk'teki yangını söndürmek için geldik. Maalesef bütün çabalarımıza rağmen asırlık ağaçları kurtaramadık. İşte bilinçsizce yakılan anız yangınlarından dolayı mezarlıklarımız bile cayır cayır yandı. Geçen hafta sürekli Cudi Dağı'nda çıkan yangınlarla uğraştık bu hafta da anız yangınları. Ümit ederiz ki bu yangınlar bir son bulur" diye konuştu.

Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çıkan yangın ile ilgili inceleme başlattı.

SİLOPİ'DE ANIZ YANGINI TARİHİ MEZARLIĞI KÜL ETTİ
SİLOPİ'DE ANIZ YANGINI TARİHİ MEZARLIĞI KÜL ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 12:19:04
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 14:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?