22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Anne baba nikaha, minikler okula...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde resmi nikahları kıyılan Tutuk çiftinin çocuklarının da okula kaydı yaptırıldı. Kaymakamlık aileye gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu. 

Silopi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunduğu Tutuk ailesinin okula gitmeyen kızları Serap, Güneş ve Nazlıcan'ın önümüzdeki sene için Vatan İlköğretim Okulu'na kayıtları yapıldı. Çocukların okula kaydı yapılırken İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Kunur da hazır bulundu.
 
Evlilik cüzdanıyla birçok sorununu hallettiğini söyleyen baba Sait Tutuk, "9 yıl önce dini nikahla evlendim, fakat maddi sıkıntı nedeniyle resmi nikah yapamadım. Resmi nikahımız olmadığı için hiçbir yerden yardım alamıyorduk. Çocuklarımız okul çağına geldi, ancak hem kimlikleri olmadığı için hem de maddi imkansızlık nedeniyle okula yazdıramadık. Silopi Kaymakamlığı bize sahip çıktı. Resmi evlilik yapmamızda yardımcı oldular. Şimdi ise çocuklarımı okula kayıt yaptırdım. Bir de kaymakamlıktan giyim, gıda ve kırtasiyeden oluşan yardım malzemesi aldım. Bunun için kaymakamlığa ve bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Okula gidecek olmanın mutluluğunu yaşayan Serap, Güneş ve Nazlıcan Tutuk ise, "Mutluyuz. En çok istediğimiz şey gerçekleşti. Biz de önümüzdeki sene mavi önlüklerimizi giyip her zaman rüyalarımızda gördüğümüz okula gideceğiz. Çok çalışacağımıza söz verdik" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 10:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet tüm IP: 78.168.54.xxx Tarih : 19.01.2009 14:51:01

vatan ilk öğretim okulundan mezun oldum vatan i.ö.o lunu çok seviyorum yeni nesiller yetiştireceğinden eminim vatan i.ö.o öğrencilerine sonsuz sevgiler sunarım ve eski öğretmenlerim ahmet hoca neslihan hoca ve şimdiki tüm vatan i.ö.o öğretmenlerine saygılarımı sunarım