25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Aşiret kavgası: 4 yaralı

SİLOPİ'DE AŞİRET KAVGASI: 4 YARALI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde iki aşiret arasında meydana gelen taşlı, sopalı ve silahlı kavgada biri çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı. Durumu ağır olan bir yaralı Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Silopi'de İpekyolu Caddesi üzerinde daha önce aralarında husumet bulunduğu bildirilen Tayan ile Zehiri aşiretlerlerinden iki aile arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. İki aşiretin diğer fertlerinin de katılmasıyla olaylar büyüdü. Silahların da kullanıldığı kavga sırasında cadde üzerinde bulunan esnaf, işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Olaylara müdahale eden polis ekipleri, toplanan öfkeli kalabalığı gaz bombası atarak dağıttı. Kavga sırasında silah ve

atılan taşlarla yaralanan isimleri belirlenemeyen biri çocuk 4 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan bir yaralı ise yapılan ilk tedavinin ardından Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için ilçede sıkı güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan kavgalı aşiretleri yatıştırmak için 172. Zırhlı Tugay Komutanı Sadık Piyade ve İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya olay yerine gelerek kavgalı ailelerin ileri gelenleri ile görüştü.

SİLOPİ'DE AŞİRET KAVGASI: 4 YARALI
SİLOPİ'DE AŞİRET KAVGASI: 4 YARALI
SİLOPİ'DE AŞİRET KAVGASI: 4 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 14:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?