19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Askere binlerce kişi uğurladı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1984/4tertip olan asker adayları Hac konaklama merkezinde düzenlenen törenle birliklerine uğurlandı. Konvoy halinde birliklerine uğurlanan asker adayları sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.


Hac konaklama alanında yapılan asker adaylarını uğurlama törenine 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Atasoy, asker adaylarının yakınları ve 20 bine yakın vatandaş katıldı.


Sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte Hac konaklama merkezine akın eden asker adaylarının çok heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı. Asker adayları vatana millete hayırlı uğurlu bir asker olmak istediklerini belirterek bu şerefli göreve kendilerinin seve seve gideceklerini söylediler. Asker adaylarının yakınları ile görüşen 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade askerliğin bir vatan borcu olduğunu ifade ederek bütün askerlerin kazasız ve belasız bir şekilde vatani görevini yapıp ailelerine dönme temennisinde bulundu.


Törende konuşan asker adaylarından Salih Akyel, "Bugün hayatımızın en önemli günlerinden birini yaşıyoruz. İnsan hayatta birçok evrelerden geçer ancak bazı evreler vardır ki taşıdıkları anlam ve değer itibarı ile insanın bir ömür boyunca başı dik gezmesini sağlar. Bizler burada şanlı bayrağımızın komutanlarımızın ve ailelerimin huzurunda askere uğurlanırken analarımız babalarımız üzülmesin arkamızdan ağlamasın. Anayasamızın verdiği askerlik yapma hakkı ve yükümlülüğü ile her Türk erkeği sırası gelince vatan hizmetini ifa eder. Biz de bu borcumuzu komutanlarımızın yardımı ile ailelerimizin desteği ile en iyi şekilde yerine getireceğiz. Birazdan ülkemizin dört bir yanındaki eğitim birliklerine dağılacağız. Bilmediğimiz pek çok şeyi bu kutsal ocakta öğreneceğiz. Binlerce yıllık mazisi olan Türk ordusunun kuşaktan kuşağa aktardığı bilgi ve tecrübeyi bizlere aktaracak olan komutanlarımıza şimdiden minnettarız. Burada edineceğimiz bilgi ve tecrübe ulu önder Atatürk'ün biz Türk gençliğine emaneti olan çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü iç ve dış tehdide karşı savunmasında kullanacağız. Vatan için gerekirse canımızı seve seve feda edebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.


BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
Hac konaklama merkezinden ayrılan asker adaylarını aileler ve yakınlarının dışında 172. Zırhlı Tugay Komutanı Sadık Piyade de el sallayarak uğurladı.
Asker adaylarının annelerinin bazılarının ağlarken, bazıları da sevinçlerini çocuklarıyla paylaştı. Otobüsler ile şehir merkezine uğrayan asker adaylarının yolu sürekli olarak halk tarafından kesilerek, "En büyük asker bizim asker" şeklinde sloganlar atıldı. Asker adayı yakınlarının da kendi araçları ile konvoya eşlik etmesi ile kilometrelerce uzunlukta konvoy oluştu.


Şehir merkezinde varan asker adayları binlerce vatandaş tarafından coşku ile karşılandı. Şehir merkezinde tur atan asker adayları daha sonra birliklerine teslim olmak için hareket ettiler. Yüzlerce araç, asker adaylarını taşıyan konvoya Cizre ilçesine kadar eşlik etti.

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 17:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?