18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Atatürk Lisesi'nde münazara heyecanı

SİLOPİ ATATÜRK LİSESİ'NDE MÜNAZARA YARIŞMALARI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Atatürk Lisesi tarafından hazırlanan münazara yarışmalarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan yarışmalara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz, İmam Hatip Lisesi Müdürü Veli Dombaycı, Atatürk Lisesi Müdür yardımcısı Erhan Çiftçi öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sunuculuğunu Atatürk Lisesi öğretmeni Nail Durmaz'ın yaptğı münazaranın konuları ise "Televizyon arkadaş ilişkisini ve aile yapısını bozar mı" ve "Çok gezen mi çok okuyan mı bilir" oldu.

Yarışmada münazaranın ilk konusu "Televizyon arkadaşlık ilişkisini bozar mı, bozmaz mı" sorusuna 10. sınıflar arasında cevap arandı. Uzun süren tartışma konusunun ardından Televizyon arkadaş ilişkini ve aile yapısını bozmaz diyen öğrenciler Musa Buruntekin, Cahit Atak ve Hatice Barkın 595 puan aldılar. Televizyon-arkadaş ilişkini ve aile yapısını bozar diyen öğrencilerinden Fatoş Şakar, Recep Ürgen ve Songül Sosyal 660 puan olarak münazaranın galibi oldular. Münazara programın diğer yarışmasında ise,

"Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı bilir" sorusuna cevap arandı. Tartışmanın sonunda "Çok okuyan bilir" diyen 9. sınıf öğrencilerinden Rümit Kaçan, İbrahim Basut ve Rujdar Binici 540 puan aldılar. "Çok gezen bilir" diyen Besna Tokak, Esmer Üren, Mehtap Alioğlu adılı öğrenciler 655 puan alarak ikinci münazaranın galibi oldular.

Münazara yarışmaları sonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz hazırlanan program dolayısı ile Atatürk Lisesi yönetimine ve öğrencilerine teşekkür etti.

SİLOPİ ATATÜRK LİSESİ'NDE MÜNAZARA YARIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:59:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 00:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?