20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Bayram kutlamaları sürüyor

Silopi Kaymakamı Aydın Abak, ''Bugün PKK terör örgütüne terörist diyemeyen, bebek katili Öcalan'a tırnak içerisinde söylüyorum 'Sayın' diyebilecek kadar bu ülkenin ve insanlarını hoşgörüsünü zorlamaya çalışan demokrasinin bütün nimetlerinden faydalanıp demokrasiyi kendine göre yorumlayıp, 'Bu ülkede demokrasi mi var' diyecek kadar basitleşmiş insanlara sadece acımaktayız" dedi.

Silopi Kaymakamlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümünde düzenlediği Cumhuriyet resepsiyonuyla kutladı. Son yılların en görkemli resepsiyonunda getirilen Cumhuriyet pastası konukların ilgisine neden oldu. Pastayı kesen Kaymakam Aydın Abak, ilk dilimi Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade'ye verdi. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Abak son günlerde tırmanan terör olaylarına vurgu yaparak, "Dün sağ-sol ayrımı vardı. Bugün Türk-Kürt ayrımı yapılarak bizi içeriden parçalamaya çalışıyorlar. Önemli olan hepimizin bildiği gibi birlikteliktir. Bu birlikteliği koruduğumuz müddetçe ne içeriden ne dışarından düşmanlarımızın yüzünü güldürmeyeceğiz. Bazı zavallılar devletimizin ne kadar güçlü olduğunu bilmiyorlar. Bugün PKK terör örgütüne terörist diyemeyen, bebek katili Öcalan'a tırnak içerisinde söylüyorum 'Sayın' diyebilecek kadar bu ülkenin ve insanlarının hoşgörüsünü zorlamaya çalışan demokrasinin bütün nimetlerinden faydalanıp demokrasiyi kendine göre yorumlayıp, 'Bu ülkede demokrasi mi var' diyecek kadar basitleşmiş insanlara sadece acımaktayız. Bu tür insanlar lafta insan hakları savunucu olurken, bu ülkenin güvenlik güçleri şehit edildiğinde her nedense ağızlarını bıçak açmamaktadır. Bölgemizde adeta bir huzur adası olarak kalmış güzel ülkemizi ve güzel Silopi'mizi karıştırabilmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstermekte aklıselim insanlarımızın kafasını karıştırmak istemektedirler. Çünkü bu zihniyette olan insanların rant kapısı bitmiştir. İlçemizi karanlık günlere dönüştürebilmek uğruna her türlü provokasyonlara girmektedir. Ama her ne hikmetse bu oyunun elebaşları her zamanki gibi geri planda kalıp kendi çocukları üniversitelerde okurlarken kendileri zevk sefa içerisinde yaşarlarken, piyon olarak cahil, ne yaptığını bilmeyen insanlarını kullanmaktadırlar. Bu tür hainlere Silopi'de insanlarımızın önlerine bir ekmek daha fazla getirecek ne gibi bir politikanız var diye sorduğumuzda yüzümüze aval aval bakmaktadırlar. Demokrasi diyecekseniz, bu devlet benim değil diyeceksiniz ama bu devletin bütün hizmetlerinden faydalanacaksınız" ifadelerinde bulundu.

Öte yandan, Silopi Grand Otel'de düzenlenen resepsiyona, Kaymakam Aydın Abak, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Kunur, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üst düzey askeri erkan, kamu kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler, iş adamları, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 16:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?