22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Bayram patlayıcılarına engel

Silopi ilçesinde vatandaşlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yetkililerden oyuncak silah ve patlayıcı maddelere karşı önlem almasını beklediklerini söyledi.

Her bayramda patlayıcı maddeler yüzünden yaşanan üzücü olayları hatırlatan vatandaşlar, yetkililerden özellikle oyuncak silah ve patlayıcı madde satan kişileri uyarmalarını veya ilçeye girişinin yasaklamasını istediklerini bildirdi.

Silopili vatandaşlardan Mustafa Yılgezen, patlayıcı maddelere karşı önlem alınması gerektiğini belirterek, "Yetkili kurumların bir an önce harekete geçmesi gerekir. Her bayramda bütün çocukların elinde mutlaka oyuncak silahlar ve patlayıcı maddeler bulunuyor. Özellikle patlayıcı maddeler, çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor ama kimse bu konularla ilgilenmiyor ve hiçbir yeri denetlemiyorlar. Bunun sonucunda ise üzücü olaylar yaşanıyor. Bizim yetkili kurumlardan beklediğimiz, patlayıcı madde satılan yerlere gerekli uyarıların yapılması ve gerekli tedbirlerin alınmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 10:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat yasugey IP: 88.227.91.xxx Tarih : 12.01.2008 15:06:46

boyle bır sey kım yapabılır çok kotu bı sey ama bakkallarda satılmazsa onlarda almayacak lutfen buna benzer olaylara engel olun