25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Beğler kazıları başlıyor

ŞIRNAK BARO BAŞKANI ELÇİ:

Şırnak Barosunun geçen hafta içerisinde Yıldırım Begler'in iddiaları doğrultusunda kazı yapılması için Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısına yaptıkları başvurunun kabul edildiği, kazıların yapılması için Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına talimat verildiği bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına yaptığı başvurunun kabul edilmesinden sonra açıklama yapan Şırnak Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, "Bundan kısa bir süre önce Yıldırım Begler'in beyanlarını esas alarak Şırnak Barosu ve ailelerin avukatı olan Nazan Birlik ile beraber Diyarbakır Özel Yetkili Başsavcılığına başvuruda bulunduk. Talebimizin içeriği Yıldırım Begler'in beyanında geçen Halil Birlik ve Mehmet Bilgeç'in iddia edilen yerde kazı yapılması kemik çıkması durumunda mukayese edilip yani bu şahıslara ait olup olmadığı ve bu andan itibaren de faillerinin ortaya çıkarılıp yargı önüne çıkarılması. Bildiğimiz kadarı ile 30 Aralık tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazdı söz konusu iddia edilen yerlerde kazının ve gerekli çalışmanın yapılması yönünde. Temennimiz biran evvel Diyarbakır savcılığının talimatı doğrultusunda Yıldırım Begler'in beyanlarında adı geçen yerlerin tespit edilip kazı yapılması çünkü iddia edilen yerlerde dış müdahalenin yapılması olağan bir yerdir bunun için süre uzatımı amaca ulaşma konusunda sorunlar yaşatacağına inanıyorum" dedi.

Şu ana kadar kazı yapılacak olan herhangi bir noktanın daha belli olmadığını ifade eden Elçi, "Begler'in beyanları tamamıyla çok açık ve söylediği yerlerde Cumhuriyet savcılarının kanalı ve imkanları ile bizlerin eşliğinde o alanlarda keşif yapılıp yerler belirlenebilir diye düşünüyoruz. Çünkü iddia edilen yerler çok açık ve yöre insanının bildiği yerlerdir. Yani basit bir çalışma ile tespit edilebilecek yerlerdir.Yapılacak olan kazılardan ciddi sonuçlar bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 00:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?