19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Belediye başkanı Habur'a alınmadı

SİLOPİ BELEDİYE BAŞKANI HABURA ALINMADI

Eski DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, eski DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve beraberindeki heyet, Mahmur Kampı'ndaki ziyaretlerinin ardından dün akşam yurda giriş yaptı.

Heyetin Irak tarafında bulunan Halil İbrahim Gümrük Kapısı'na geldiği sırada Habur Sınır Kapısı'na gelen Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, gümrük personeli tarafından içeri alınmadı. Habur Mülki İdare Amirliği'ni cep telefonu ile arayan BDP'li Belediye Başkanı Emin Toğurlu, ret cevabı aldı. Konu hakkında Habur Sınır Kapısı önünde bir açıklamada bulunan Başkan Toğurlu şunları söyledi: "Milletvekillerimiz 2 gündür Kuzey Irak'talar. Biz de vekillerimizi karşılamaya gidiyoruz. Mülki idare amiri bizi içeriye almıyor. Bu uygulama antidemokratik ülkelerde gerçekleşir. Ama malumunuz dün 80'e yakın arkadaşımız zaten gözaltına alınmış, bu da onun bir parçası, bir devamıdır. Milletvekili arkadaşlarımızı karşılamamıza engel olmalarını antidemokratik olarak buluyoruz. Gerçekten biz bunu uygun bulmuyoruz. Gümrükten içeri girmek istediğimizde görevli memur 'Bana yukarıdan emir geldi, sizi içeri alamam' diyor. Biz içeriyi girmeye çalışırken milletvekilleri dışarıya çıkmak üzereler ve biz onları karşılamaya

gidemiyoruz. Bu da Türkiye'nin ne kadar demokratik bir ülke olduğunu gösteriyor. Artı, kendi mücavir alanımda olan bir gümrük kapısına Türkiye pasaportumu kullanarak girmek zorunda kalıyorum. Böyle bir uygulama ile karşılaşacağımı bilseydim gidip pasaportumu getirirdim."

Başkan Toğurlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İnada inat. Bir ağacın yeşerebilmesi için, Türkiye'ye demokrasi getirilmesi için mücadelemize devam edeceğiz. İnadına barış diyeceğiz, hiç kimse bizi bu davamızdan vazgeçiremez."

Kendisinin herhangi bir gerekçe gösterilmeden içeri alınmadığını ifade eden Başkan Toğurlu, "Ben normal bir şoför gibi mazot almaya gitseydim beni güzel bir şekilde içeri alırlardı. 'Belediye mazotsuz kalmış' deseydim yine içeri alırlardı. Ancak kendi mücavir alanımda içeri alınmıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 13:27:04
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 17:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?