18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Belediye Celal Deresi'ni temizliyor

SİLOPİ BELEDİYESİ DERE TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Şırnak'ın Silopi Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri, ilçe merkezini ikiye bölen 5 kilometrelik Celal Deresi'nin yatağında temizlik çalışması başlattı.

Hava sıcaklığının yükselmesiyle çevreye kötü koku yaymaya başlayan Celal Deresi, Silopi Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediyenin temizlik çalışmasına belediye çalışanlarının yanı sıra Belediye Başkanvekili Hüseyin Sadak ve Başkan yardımcısı Kadir Konur yardım etti.

Belediye Başkan yardımcısı Kadir Konur, dereye atılan çöplerden en çok dere kenarında oturan yurttaşların çok ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, sağlıklı ve temiz bir çevre için mahallenin ileri gelenlerine, büyüklerine büyük iş düştüğünü söyledi. Konur, 2006'daki sel felaketinde iki yurttaşın hayatını kaybetmesinden sonra derenin ıslah edildiğini ancak sonuç alınamadığını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl aşırı yağışlardan dolayı derenin tekrar eski haline geldiğine işaret eden Konur, dereden yayılan kokunun insan sağlığını tehdit ettiğini kaydetti. Konur, "Her ne kadar belediyenin mücavir alanı olsa bile DSİ'nin Celal Deresi'ni ıslah etmesi gerekiyor" dedi.

Derenin yılda en az üç defa belediye temizlik işçileri tarafından temizlendiğini bildiren Konur, "Ancak DSİ'nin bu soruna köklü bir çözüm getirmesi gerekmektedir" diye konuştu.

SİLOPİ BELEDİYESİ DERE TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI
SİLOPİ BELEDİYESİ DERE TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 16:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?