18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Belediye işçilerine yüzde 8 zam

SİLOPİ BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Şırnak'ın Silopi Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sözleşmeye göre, işçi ücretlerine yüzde 8 ve 10 arasında zam yapıldı.

Silopi Belediyesi ile DİSK/Genel İş arasında süren TİS görüşmelerinde imzalar atıldı.

Silopi Belediyesi'nde yapılan imza törenine Belediye Başkanı Emin Toğurlu, DİSK Silopi Temsilcisi Mikdat Sakar, Personel Şefi Kamil Acar ve DİSK Siirt Şube Başkanı Mahmut Timurtaş katıldı. 2 yıl için düzenlenen ve 230 belediye işçisini kapsayan TİS'e göre, İşçi maaşlarına ilk yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 10 oranında zam yapılacak.

EMEK VE EMEKÇİDEN YANAYIZ

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Emin Toğurlu, emekten yana, işçiye emekçiye saygı duyan bir anlayışa sahip olduklarını belirterek, "Biz de bu doğrultuda emeğin karşılığını vermesini bilen, emekçi sınıftan yana olduğumuzu belirtiyoruz. Parti ve yerel yönetim anlayışımızda emekçi belediye işçilerin emeğinde gözümüz yok" dedi.

DİSK Şube Başkanı Mahmut Timurtaş ise, Toğurlu'nun eski bir sendikacı olmasından dolayı, sendika ve emek cephesine olan bakışını ve sözleşmedeki işçiden yana olan fedakarlığını takdir edilecek bir durum olarak değerlendirdi. Timurtaş, sendikaların sadece toplu sözleşme yapma görevinin dışında toplumsal olaylara ve demokrasi mücadelesinde de taraf olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 12:59:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 15:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?