22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Belediyeden halk toplantısı

Silopi Belediyesi tarafından düzenlenen halk toplantısında, belediyenin 3 yıllık faaliyetleri ve halktan beklentileri ile halkın yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı.

Eski belediye binasındaki konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, DTP İlçe Başkanı Hacı Üzen, belediyenin birim müdürleri ve meclis üyeleri ile çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Başkan Kunur, göreve geldikleri 28 Mart 2004 tarihinden itibaren "Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz" sloganıyla hareket ettiklerini ifade ederek, "Modern ve temiz kent Silopi hedefiyle geride bıraktığımız 3 yıllık hizmetimizde gücümüzü aşacak hizmetler yaptık. 2007 ve 2008 yılında gerçekleştireceğimiz bazı hizmetleri açıklayacağız. Bu hizmetlerimizi size anlatırken, sizden beklentilerimiz de olacak. Hepimiz Silopi için elimizde geleni yapalım. Bu kent, bizim kentimiz. Biz ilçemizi de halkımızı da çok seviyoruz. Sizlerle beraber en güzelini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Başkan Kunur, yapılan çalışmaların çok iyi olduğunu ama bununla yetinmeyeceklerini belirterek, "Belediye demek hizmet demektir. Belediye sürekli olarak halkın huzuru için çalışır. Yapılan yollar, yapılan çeşitli çalışmalar halkın huzuru için. Asfalt yapılan Yenişehir Mahallesi çevre yolu caddesi ilçemizde inşa çalışmalarına başlanılan 50 yataklı modern devlet hastanesi yolu ile bağlanıyor. Aynı zamanda Şehit Harun Boy Mahallesi Trafo Caddesi de Şehit Üsteğmen Şenol Kamış İlköğretim Okulu bahçe kapısına bağlanıyor. Halkımız belediyenin bir hizmet yeri olduğunu unutmamalıdır. Yapılan hizmetlere halkın sahip çıkması gerekiyor. Belediye malına zarar veren vatandaşımız kendi malına zarar vermiş oluyor. İlçemizde kangren haline gelen dere sorunu konusunda 2 yıllık girişimlerimiz sonuç verdi. Bu dere sonundan tamamen kurtulmak üzereyiz. Şu an bitme aşamasındadır" diye konuştu.

Toplantıda halkın sorunlarını da dinleyen Başkan Kunur, belediye olarak halkın hizmetinde olmaktan her zaman onur duyduklarını ifade ederek, bundan sonra da çalışmalarını hızlandırarak sürdüreceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 11:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabri tanış IP: 88.230.48.xxx Tarih : 5.12.2007 16:25:09

halkımızın gerek içinde bulunduğu koşulları hepimiz çok iyi biliyoruz ve farkındayız. Böyle sürekli zorluklara maruz bırakılmış halkımızın içinden birinin halk iradesiyle seçilip başkanlık görevine getirilmesi onun hizmetini en iyi şekilde yapmasıyla o görevi hakkedeceiğni düşünüyorum.bir önceki beşediye başkanının halk için hiç bir şey yapmadığı apaçık ortadır,buna bağlı olarak yeni belediye başkanımız yaptığı hizmetler tabii ki tartışılmaz bir şekilde görünmektedir. Ama belediyemizin bu halka vereceği daha çok hizmet vardır.bunun için kim olursa olsun elbirliğiyle silopimizi yaşam standardını yükseltmeli,eğitim seviyesini,sağlık koşullarını en iyi şekilde geliştirmeliyiz.bunun için de en büyük göev tabii ki beledeyimizin başında duran üst düzey yöneticilerimize düşmektedir.umuyorum ki onlar da bunun farkındadır.