28
Mayıs
2024
Salı
SİLOPİ - ŞIRNAK

Belediyeden selzedelere yardım

Silopi İlçesi'nde selden zarar gören vatandaşlara yapılan yardımlar sürüyor. İlçe Kaymakamlığı tarafından selzedelere nakdi para ve kömür yardımı sağlanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yardımlar ise Silopi'ye ulaştı. 

Sel felaketinin ardından Silopi ilçe merkezinde dağıtılan yardımların ardından merkeze bağlı Çiftlik ve Buğdaylı köyüne de yardım yapıldı. Kaymakamlık tarafından tahsis edilen 6 araçla Silopi ilçe merkezine getirilen selzedeler, yapılan yardımları aldıktan sonra tekrar araçla köylerine gönderildi. Silopi Kaymakamlığı tarafından aile başına 350 YTL olmak üzere, 129 aileye toplam 45 bin YTL nakit para yardımı yapıldı. Kaymakam H. Mehmet Kara, "Silopi genelinde sel felaketinde zarar gören hanelerde zengin fakir ayırımı yapılmaksızın para yardımı yapmaya devam ediyoruz. Buraya gelen ailelere 350 YTL yardımda bulunacağız. Bundan hariç kömür dağıtımına da başladık. Tespit komisyonlarımız, sizler için gece gündüz çalıştı ve çalışmaya devam edecek" dedi. 

Kaymakamlık tarafından 210 aileye de toplam 60 ton kömür yardımı yapıldı. Kömürleri evlerine kadar gönderilen vatandaşlar, uygulamadan dolayı İlçe Kaymakamı H. Mehmet Kara'ya teşekkür etti. 

Bu arada, afetzedelere dağıtılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yardımlar Silopi'ye ulaştı. Yardımlar, selden zarar gören afetzedelere dağıtılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 13:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?