22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Belediyeden ücretsiz poliklinik

Silopi İlçe Belediyesi, halka ücretsiz hizmet verecek olan Halk Sağlık Polikliniği'ni tamamladı. 3 ay önce çalışmalarına başlanan ve tüm teknik ihtiyaçları tamamlanan polikliniğin açılışı, doktor sorunu giderildikten sonra yapılacak. 

Genel teşhis, kadın doğum, diş ünitesi olmak üzere 3 dalda hizmet verecek olan sağlık kliniğinde; röntgen cihazı, ultrason, doğum cerrahi setleri, EKG gibi teknik donanımlar da tamamlandı. Halka ücretsiz olarak sağlık hizmeti ve ilaç yardımının yapılacağı klinikte; pansuman, enjeksiyon, aşı kampanyaları gibi konularda eğitim verilecek. Özellikle kadınlara yönelik çalışmaların yürütüleceği klinikte, aile planlaması hakkında danışmanlık hizmeti sunulacak. 

Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, poliklinikte görev alacak doktor için çalışma başlattıklarını söyledi. Belediye olarak halkın sorunlarını çözmeye çalıştıklarını kaydeden Kunur, "Şimdi tek amacımız halka iyi hizmet sunacak sağlıkçılar bulmak. Belediye bütçesi elverdiği müddetçe sağlık merkezini büyütüp hizmet alanını açacağız" dedi. Sağlık güvencesi olmayan vatandaşlara hizmet etmeyi amaçladıklarını ifade eden Kunur, "Özellikle ekonomik imkanları kısıtlı ailelere hizmet vermek istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 16:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?