22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Binlerce araç satılmayı bekliyor

Silopi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, Şırnak ve ilçelerinde binlerce aracın satılmayı beklediğini söyledi.


Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan durgunluktan dolayı çalışamaz hale gelen hurda araç sahiplerinin zor bir dönem geçirdiklerini belirten Haşimoğlu, şoförlerin borç batağında olduğunu ifade etti. 2006 yılı başlarına kadar devam eden sevkiyat dolayısıyla nakliyat şirketleri ve kamyon sahiplerinin araçlarının kasalarını sökerek 7 ile 10 bin YTL'ye akaryakıt tankı monte ettirdiğini belirten Haşimoğlu, ''O dönem çok kar getiren bu iş, Irak'taki rafinerilerin tekrar çalışmaya başlamasıyla son buldu'' dedi.


Silopi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, yaptığı açıklamada, "Şırnak ve çevresinde 10 bine yakın akaryakıt tankı hurdacı bekliyor. Yüzlerce kamyon sahibi bu işten zarar etti. Banka kredisi çekerek kamyonunu tankere çeviren esnaf, harcadığı parayı çıkaramadan sevkiyat bitti" diye konuştu. Şimdi binlerce tankerin Şırnak, Cizre, Nusaybin ve Silopi çevresinde boş arazilerde kaderine terkedilmiş durumda olduğunu anlatan Haşimoğlu, şöyle konuştu: "7 ile 10 bin YTL'ye maledilen bu tankerleri 500-600 YTL'ye hurdacılar alıyordu, artık onlar da almaz oldu. Çevrede sağlıksız ve kötü görüntü oluşturuyor.''


Bölgedeki kamyoncuların Irak'a iş alamadıklarını anlatan Haşimoğlu, bunun Irak'a mal veren ülkelerin gümrük işlemleri daha kısa süren İran, Suriye ve Ürdün limanlarını tercih etmesinden kaynakladığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 15:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?