23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Bir töre cinayeti daha

Silopi'de, tecavüze uğrayan ve hamile kalan 18 yaşındaki genç kızın, kendisinden 2 yaş küçük kardeşi tarafından silahla vurularak öldürüldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Cudi Mahallesi’nde, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin tecavüzüne uğradığı bildirilen Berivan B. (18), 6 ay boyunca hamileliğini gizledi. Ancak Berivan B.’nin hamileliği, daha sonra annesi Taybet B. tarafından fark edildi. Genç kızın hamile olduğunun öğrenilmesi üzerine, ailesi çare aramaya başladı.

 2 ay boyunca Cizre’den Mardin’e, Elazığ’dan Adana’ya kadar birçok hastaneye başvurarak bebeğin aldırılmasını isteyen B. ailesi, olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine biraraya gelen aile meclisi, genç kızın öldürülmesini kararlaştırdı. Bu karar gereğince, 8 aylık hamile olan Berivan B., kendisinden 2 yaş küçük R.B. (16) tarafından silahla başından vurarak öldürdü.

Aile meclisinin aldığı karara karşı çıkan baba Hasan B.’nin, cinayetin önlenmesi için çevresindekileri ikna etmeye çalıştığı, ancak tüm girişimlerine rağmen sonuç alamadığı ileri sürüldü. Kızı Berivan’ı çok seven baba Hasan B.’nin, yaklaşık 1 ay önce Silopi’yi terk ederek Mersin’e yerleştiği kaydedildi.

Cinayet masası ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, R.B. ve annesi Taybet B., "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklayarak cezaevine gönderdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 17:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?