19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

BOTAŞ'ta kazıları krokiyle yapılıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki BOTAŞ tesislerinde bu sabah yeniden başlayan kazı çalışmaları İstanbul'dan getirilen krokiler çerçevesinde devam ediyor.

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, BOTAŞ tesislerinde yapılan kazıların İstanbul'dan getirilen krokiler çerçevesinde başlatıldığını açıkladı. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talepleri doğrultusunda 9 Mart'ta BOTAŞ tesislerinde yapılan kazılardan sonra bu sabahtan itibaren kazı çalışmaları yeniden başlatıldı. Kazılar, 1990'lı yıllarda kaybolanların öldürüldükten sonra atıldığı iddia edilen kuyularda ve belirli noktalarda yapılıyor. Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Barosu'ndan bazı avukatlar da kazıları izledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, önceki kazıların kayıp yakınlarının Şırnak Barosu aracılığı ile Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları başvuru ve Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile gerçekleştiğini ancak, bugünkü kazıların kendileri ile bir ilgisi bulunmadığını belirtti. Daha önce kayıp yakınlarının başvurusu üzerine Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı ile 9 Mart'ta yapılan ve 4 gün süren kazılarda, 2'si bir insanın kafatasına ait kemik parçası olmak üzere çok sayıda kemik, bere, yanık elbise, domuz bağı haline düğümlenmiş ip, bir tutam saç bulunarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?