22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Cami altı pasaj oluyor

Silopi İlçe Müftü Vekili M. Sırrı Işık, kentin gelişmesine katkı sunmak amacıyla Çarşı Camii'nin alt katını pasaja çevirme kararı aldıklarını söyledi. 

Işık, Çarşı Camii'nin altında büyük bir alan bulunduğunu ve bu alanı değerlendirmek için esnafla toplantılar yaptıklarını ifade ederek, "Toplantıdan çıkan sonuca göre pasaj yapmaya karar verdik. Bu pasajda öncelikle esnaf gruplarının talepleri varsa, onlara yer vereceğiz. Yoksa değişik esnaf gruplarının içinde çalışabileceği bir ortam hazırlayacağız. Pasajda 13 dükkan olacak. Talepler şimdiden gelmeye başladı. En çok kuyumculuk işi ile ilgilenen esnaflarımızın talepleri var. Camimizin 3 kapısı Sanat Sokağı'na bitişik. Pasajla sokak daha hareketlenecek ve tüm esnafın işlerinin açılmasını da sağlayacak" dedi. 

Kira bedelini henüz tespit etmediklerini ve ihale sistemiyle kiraya vereceklerini dile getiren Müftü Vekili Işık, "Kiralar, çarşı esnaflarının ödedikleri ücretten daha düşük olacak. Bu da esnafların daha rahat çalışmasına olanak tanıyacak. Sanat Sokağı ve PTT Sokağı birbirine bağlanmış olacak ve bu pasaj Sanat Sokağı ile birleştikten sonra ilçemize yeni bir görünüm kazandıracak" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 18:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serbest tayşi IP: 85.99.24.xxx Tarih : 24.05.2007 22:09:18
çalışmalarınızdan başarılar tüm belediye amirlerine