19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Çocukların oyuncağı silah ve patlayıcı

Silopi İlçesi'nde çocukların büyük çoğunluğu, bayramı büyük tehlike oluşturan oyuncak silah ve yüksek ses çıkaran patlayıcı maddelerle geçirdi. 

Her yıl bayram harçlıklarını oyuncak silahlara harcayan Silopili erkek çocuklar, bu bayramda da silahlardan vazgeçmedi. Ülke genelinde "Silahlara Hayır Kampanyası" yapılırken, ilçede küçük yaşta çocukların elinde oyuncak silahların bulunması, vatandaşlarca tepkiyle karşılanıyor. Küçük yaştaki çocukların seyyar satıcılardan satın aldıkları patlayıcı maddeleri patlatması sonucunda çıkan yüksek sesten rahatsız olan birçok vatandaş, polisi arayarak ihbarda bulundu. Bayramda ve öncesinde oyuncak silah ve patlayıcı madde satışlarının denetimi konusunda yetkililere tepki gösteren vatandaşlar, küçük yaştaki çocukların şimdiden silahlara özendirildiğini söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı. 

Öte yandan, ilçede birçok çocuk, kullandıkları patlayıcı maddeler yüzünden hafif şekilde yaralandı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 13:08:03
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 13:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgürcan IP: 85.106.224.xxx Tarih : 3.11.2006 15:31:16
ASLINDA KÜÇÜKLÜĞÜNDE BÖYLE SİLAHA ALIŞTIRILSA BÜYÜDÜĞÜNDE BEYNİNDE HEP SİLAH GÜCÜ OLACAK .DEVLET BUNU ENGELEMELİDİR BUNLARI SATAN DÜKANLAR CEZALANDIRILMALI.VE BİZİM İŞ YERİ VE EVLERİN LAMBALARI KIRILIYOR BUNLARLA