19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Çok okuyan öğrencilere ödül

Türkiye'de 45. yılı kutlanan 'Kütüphaneler Haftası' nedeniyle Şırnak'ın Silopi İlçe Halk Kütüphanesi'nden yararlanarak en fazla kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

İlçe Halk Kütüphanesi'nce tutulan kayıtlar ışığında Silopi Lisesi'nden Bedran Yiğit ile Delile Kocabey ve Gazi Paşa İlköğretim Okulu'ndan Eylem Sezer'in en fazla kitap okuyan öğrenciler olduğu belirlendi.

Kütüphanede en çok kitap okuyarak birinci olan öğrenci Bedran Yiğit' e ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, ikinci olan Delile Kocabey'e Öğretmen Evi Müdürü Ömer Nayci, üçüncü olan Eylem Sezer'e ise ödülünü Halk Kütüphanesi Sorumlusu Elif Onar verdi  Kütüphaneden yararlanarak ödül almaya hak kazanan öğrencileri kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, okuyan insanın fikrini ve düşüncesini en iyi şekilde ifade edebilen kişiler olduğunu söyleyerek, "Okuyan insana bir şeyler anlatmak bile çok kolay oluyor. Öğrenci olarak sizler ne kadar çok kitap okursanız, gireceğiniz sınavlarda daha kısa sürede daha fazla soruyu anlayan ve cevabını veren olabilirsiniz" diye konuştu.

Bayar, "İyi bir vatandaş olmak istiyorsak, ülkemizi seviyorsak, ülkemizin kalkınmasını istiyorsak mutlaka kitap okumalıyız. Hepimizin de bildiği gibi günümüzde okuyan milletler gelişmiş, tarih sahnesinde yerlerini almışlardır. Bugün dünyayı yönetenler, dünya üzerinde söz sahibi olanlar, hakimiyet kuranlar, teknolojik açıdan en üst noktada olanlar ilme, okumaya verdikleri değerlerle buraya kadar gelmişlerdir'' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 22:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?