30
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Cudi eteklerinde film çekiyorlar

CUDİ DAĞI'NIN ETEKLERİNDE AMATÖR FİLM ÇEKİMLERİ

Şırnak'ta 'Dermansız Dert' adlı filmin çekimleri Silopili berber Mesut Bilişik nezaretinde Cudi dağının eteklerinde bulunan Esenli köyü yakınlarında yapılıyor.

Film için gerekli izinlerin alınmasından sonra film çekimleri helikopter seslerinin neredeyse eksik olmadığı, silah ve top seslerinin de zaman zaman duyulduğu Cudi Dağı eteklerinde başladı. Maddi destek almadan kendi başlarına film çekmek isteyen berber kardeşlere, arkadaşları destek verince kalabalık bir kadro ile 'Dermansız Dert'in çekimleri başladı. Film çekimleri için kullanılan kameraları ise basın mensupları karşıladı. Filmin çekimleri belli bir yere kadar araçla gidilen ancak daha sonra yürüyerek kat edilen Esenli köyü bölgesinde gerçekleşiyor. Film, iki gencin aşk hikayesi konu alınıyor. Filmin ilk çekilen sahnesinde kimsesi olmayan Zerşan Aşık, dedesi Yahya'nın mezarını ziyaret ediyor. Daha sonra yalnızlığını ve sevgilisi Dilan'ı düşünerek dağlarda dolaşırken ağanın adamları tarafından bir dere kenarında yolu kesiliyor. Gencin alnına silah dayayarak gencin gözünü korkutmaya çalışan Tamer Ağa'nın oğlu Seyfo daha sonra adamları ile genci dövüp suya atmaya çalışıyor. Ağa'nın oğlu daha sonra genç aşığı orada bırakıp uzaklaşıyor.

Çekilen ilk sahnenin ardından bir açıklamada bulunan filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Mesut Bilişik, "Bir köyde yaşanmış bir aşk hikayesini canlandırıyoruz. Birbirini seven iki gencin arasına giren Ağa oğlunun zulmüne vermiş olduğu mücadeleyi konu olarak aldık. Arkadaşlarımızla bir araya gelip bu filmi çekmeye başladık. Bu filmde bizlerden desteğini hiç esirgemeyen basın mensuplarına da çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sinemadan yoksun Şırnak'ta kendi imkanları ile film çektiklerini belirten Bilişik, "Şırnak bölgesinde sinema salonu yok. Ancak biz gençler kendi aramızda amatörce de olsa bu filmi kendi gençlerimize sanatın yolunu açmak için devam ettiriyoruz. Ne kadar maddi imkanlarımız olmasa bile kendi çabamızla bu filmin çekimlerini gerçekleştiriyoruz. Gönül isterdi ki daha güzelini yapalım. Daha iyisini yapalım ama imkan yok. İmkan olsa daha güzelini yapmaya çalışacağız. Filimde 70 arkadaşımız rol alıyor ancak şu an burada 15 kişiyiz. Film sahnesine göre arkadaşlarımızı çağırıyoruz. Arkadaşlarımız rollerini çok gerçekçi ve içten yapıyor" dedi. Bunun ilk film çekimi olmadığını ifade eden Bilişik, "2008 yılında arkadaşlarımızla 'Doğu'da Acı Bir Hayat' adlı filmi çektik. Habur Sınır Kapısı'nın Güneydoğu'nun can damarı olduğunu göstermek ve Habur olmadan buradaki gençlerin geçimlerinin nasıl zorlaştığını ve esnaflarımızın sıkıntılarını dile getirdik" şeklinde konuştu.

CUDİ DAĞI'NIN ETEKLERİNDE AMATÖR FİLM ÇEKİMLERİ
CUDİ DAĞI'NIN ETEKLERİNDE AMATÖR FİLM ÇEKİMLERİ
CUDİ DAĞI'NIN ETEKLERİNDE AMATÖR FİLM ÇEKİMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 22:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?